Krim Mercator ima precej težav z uigranostjo, kar je tudi posledica poškodb. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Krim Mercator ima precej težav z uigranostjo, kar je tudi posledica poškodb. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Heidi Loke
Györi je ena najmočnejših ekip v Evropi. Foto: EPA

Madžarske prvakinje so namreč v Stožicah zmagale kar z 31:20, tako da je težko pričakovati, da bi krimovke zgolj v nekaj dneh napravile tako kakovosten preskok v igri.

Tiselj: Vse je po pričakovanjih
"Glede na to, v kakšnem položaju smo ta trenutek, menim, da se vse dogaja po pričakovanjih. Mi smo edini klub, ki imamo res velike težave s poškodbami in smo nekje na 50 odstotkih tistega, kar sicer lahko pokažemo. Druge ekipe teh težav nimajo. Pokazalo se je, da je med našimi tekmeci Cluj najšibkejša ekipa in zato smo lahko veseli, da smo prvo tekmo dobili, drugače bi bila za nas sezona že končana. Podravka je potem pokazala, da nadaljuje kakovostne igre iz lanske sezone, Györ pa je tako in tako eden najresnejših kandidatov za osvojitev Lige prvakinj," je o dosedanjem poteku evropske sezone krimovk povedal trener Tone Tiselj.

Cilj je pridobiti še kakšno igralko za zadnja dva obračuna
Trener ljubljanske ekipe pred gostovanjem na Madžarskem ne pričakuje čudeža: "Težko je karkoli napovedovati. Györi je v tem trenutku v vseh pogledih kakovostnejša ekipa kot mi. Mi sicer vsako tekmo igramo boljše, a dejstvo je, da je tudi nasprotnik vsako tekmo boljši. Za nas je pomembno, da počasi vračamo naše igralke v igralni proces. Čaka nas tekma, ki jo bomo skušali odigrati čim boljše in pridobiti kakšno novo igralko za zadnja dva obračuna, da se bo na parket v dobro formo vrnila kakšna od naših igralk."

Zrnec: Želimo popraviti vtis z nedeljske tekme
Maja Zrnec
, ki je na prvi tekmi Györiju zabila štiri gole, pa dodaja: "Seveda ni prijetno pred domačimi navijači izgubiti evropske tekme, še sploh s tako visoko razliko, ampak dejstvo je, da imamo v ekipi kar nekaj težav s poškodbami. Če bi bile vse igralke zdrave, sem prepričana, da bi bilo drugače. Kljub tem težavam se bomo s soigralkami trudile, da popravimo vtis z nedeljske tekme. Nato bomo skušale z zadnjo tekmo pred domačimi navijači proti Podravki pokazati, da smo iz pravega testa in vredne, da nas pridejo gledalci spodbujat v večjem številu."

LIGA PRVAKINJ
4. KROG


Skupina B, sobota ob 15.45:
GYÖRI - KRIM MERCATOR

Nedelja:
PODRAVKA - CLUJ

Györi 6, Podravka 4, Krim 2, Cluj 0.


Skupina A, sobota:

HYPO - BUXTEHUDER SV

Nedelja:
OLTCHIM VALCEA - RANDERS

Oltchim 6, Hypo 4, Randers 2, Buxtehuder 0.

Skupina C, sobota:
LARVIK - DINAMO VOLGOGRAD

Nedelja:
SÄVEHOF - FERENCVAROŠ RCH

Ferencvaroš 6, Larvik 4, Dinamo 2, Sävehof 0.


Skupina D, nedelja:
ZVEZDA ZVENIGOROD - VIBORG

BUDUĆNOST - THÜRINGER

Zvezda 6, Thüringer in Budućnost 4, Viborg 0.