Marta Bon v Koprivnici pričakuje zmago. Foto: MMC RTV SLO
Marta Bon v Koprivnici pričakuje zmago. Foto: MMC RTV SLO
Szandra Zacsik
V Koprivnici bo manjkala Szandra Zascik. Foto: MMC RTV SLO
Krimovke z visokimi cilji

Ljubljančanke imajo sicer nekaj zdravstvenih težav, a vseeno Bonova pričakuje zmago: "Dejstvo je, da je naš cilj zmaga. Zelo spoštujemo ekipo Podravke. Ta je po velikem vzponu imela tudi hud padec, toda v zadnjih letih spet vzpostavlja dober sistem. Imajo dobro kadrovsko strukturo, pričakovati je tudi kakšne novosti v igri, glede na to, da so zamenjali strokovni štab. Na splošno pa je ekipa podobna hrvaški reprezentanci, saj večina igra v njej. Sama ocenjujem, da imamo močnejše posameznice, pa tudi taktično se lahko merimo z njimi." Na prvem obračunu bo najverjetneje manjkala le Madžarka Szandra Zascik.

Krimovke pripravljene na Podravko
Trenerka državnih prvakinj pravi, da vse že komaj čakajo, da se najmočnejše klubsko tekmovanje v Evropi začne: "Smo že prav nestrpne. Smo dobro pripravljene. Dejstvo je, da smo se zelo posvečale analizam igre Podravke. V preteklosti pred tekmami proti Podravki to ni bila ravno naša praksa. Ocenjujem, da vemo, kje so nevarnosti. Tu mislim na njihovo dobro kombinatoriko, glede na to, da igrajo skupaj v klubu in reprezentanci, pa so tudi dobro uigrane. Še več pozornosti pa namenjamo same sebi in svoji igri. Želimo igrati čim bolj raznovrstno obrambo, a v vsakem primeru takšno, da lahko iz nje hitro prehajamo v protinapad. Igralke vedo, kaj je njihova naloga. Dejstvo je, da so nekatere nosilke igre, da od nekaterih več pričakujemo, zato so tudi pogodbe različne. Mislim, da smo to letos dobro postavile."

Krimovke so se letos okrepile s Hrvatico Andreo Penezić, Ano Kosmač, Sanjo Gregor, Barbaro Varlec in izkušeno Olgo Čečkovo. S Podravko se je Krim v Ligi prvakinj pomeril štirikrat, oba kluba pa sta po dvakrat zmagala. V zadnjih letih so sicer rokometašice iz Koprivnice v različnih tekmovanjih dobile praktično vse obračune proti Ljubljančankam.

LIGA PRVAKINJ, 1. krog

Skupina D, nedelja ob 17.00:
PODRAVKA - KRIM

ZVEZDA ZVENIGOROD - GYÖRI nedelja

Skupina A:
BUDUĆNOST - DINAMO sobota
SÄVEHOF - VIBORG nedelja

Skupina B:
ITXAKO - LEIPZIG sobota
KORVEX - HYPO sobota

Skupina C:
RANDERS - OLTCHIM VALCEA sobota
TOULON - LARVIK nedelja

Krimovke z visokimi cilji