Ljudmila Bodnjeva bo tudi v tej sezoni ena ključnih igralk Krima. Foto: Jure Makovec
Ljudmila Bodnjeva bo tudi v tej sezoni ena ključnih igralk Krima. Foto: Jure Makovec
Andrea Lekić
Andrea Lekić je dosegla 7 golov. Foto: MMC RTV SLO
Krimovke Ligo prvakinj začele z zmago

Rokometašice Krima Mercatorja so Ligo prvakinj začele z lepo zmago v Metzu s 37:30. Stare znanke so na njihovem parketu premagale že lani.
Kljub finančnim težavam (v Francijo so se odpravile z avtobusom) so Ljubljančanke z odlično obrambo 6-0 in raznovrstno igro v napadu napovedale dobro sezono. Prvi polčas, v katerem so vseskozi vodile, so dobile z 22:12. Tudi po zaslugi sijajnih obramb Sergeje Stefanišin in hitrih (pol)protinapadov je razlika neprestano rasla (7:2, 11:4, 14:6, 18:9, 21:11).
V drugem polčasu so krimovke prednost povišale že na 12 zadetkov. Potem ko so gostiteljice v 48. minuti ob izključitvi Andree Lekić znižale na 24:29, so se v zadnjem delu tekme znova zbrale in srečanje mirno pripeljale do konca. Izkazala se je tudi druga vratarka Jelena Grubišić.

Sproščenost je bil pomemben adut
Med strelke so se vpisale vse igralke z izjemo Tjaše Prebil, saj je trenerka Marta Bon visok ritem skozi vso tekmo vzdrževala z rotacijo igralk. Najbolj razpoložena je bila Lekićeva s 7 zadetki. "Obramba je bila res na visoki ravni. To je pomembna zmaga v boju za drugi del tekmovanja. Pred tekmo nismo bile obremenjene, bolj sproščene smo bile lahko tudi zaradi vodstva z 10 goli ob polčasu. Če bomo še naprej igrale tako dobro v obrambi, lahko zmagamo na vsaki tekmi," je povedala 22-letna Srbkinja.

"Zelo sem vesela, da je ekipa pokazala karakter. Po vseh težavah v prejšnjih dneh se je izteklo dobro. Pohvalila bi dobro obrambo. Vse, kar smo se dogovorili, smo izpolnili. Vesela sem, da so tudi nekatere mlade igralke, ki so prvič igrale v Ligi prvakinj, izkorisitle priložnost," je dejala Marta Bon.

V soboto na Kodeljevo prihaja danski Aalborg.

Skupina B:
METZ - KRIM MERCATOR 30:37 (12:22)
Franić 7, Kyusucanova 5; Lekić 7, Bodnjeva 6, Gros, Vidic, Vergeljuk, Zacsik in Zrnec po 4, Cvijić 2, Jankovič in Koren po 1.

AALBORG - HYPO 30:36 (12:21)

Skupina A:
BYASEN - VIBORG 21:26
LEIPZIG - PODRAVKA 35:32

Skupina C:
ITAXO - OLTCHIM VALCEA 24:27
ZVEZDA ZVENIGOROD - GYÖR 34:29

Skupina D:
BUDUĆNOST - LARVIK 23:27
KÖBENHAVN - DINAMO VOLGOGRAD 24:23

Krimovke Ligo prvakinj začele z zmago