Krimovke so v Stožicah spravile na kolena rusko ekipo. Jelena Risović (v sredini) je ustavila 25 strelov. Foto: www.alesfevzer.com
Krimovke so v Stožicah spravile na kolena rusko ekipo. Jelena Risović (v sredini) je ustavila 25 strelov. Foto: www.alesfevzer.com

Krimovke so na začetku tekme prikazale naravnost sijajno predstavo. Njihova obramba je bila na najvišji mogoči ravni, ob tem je Risovićeva takoj dosegla pravo delovno temperaturo in nanizala nekaj bravuroznih obramb. V napadu so prikazale domiselno in raznovrstno predstavo, dobro je delovala tudi naveza s krožno napadalko Natašo Ljepoja, ki je v uvodnih devetih minutah dosegla tri gole.

Izbranke Uroša Bregarja so v uvodu povsem zasenčile gostje iz ruske prestolnice. V 11. minuti so vodile s 6:3, pet minut pozneje z 8:4, njihovega naleta ni zaustavila niti minuta odmora tekmic iz Moskve.

Krimovke presenetile moskovski CSKA

Vratarka Risovićeva v prazna vrata za 10:5
Ljubljančanke so bile tudi po njej korak pred Moskovčankami, najvišjo prednost pa so si priigrale v 19. minuti, ko je vratarka Risovićeva zadela prazna vrata tekmic za vodstvo z 10:5.
Gostiteljice so po sijajni predstavi v prvih dvajsetih minutah močno popustile. V 25. minuti je njihova prednost znašala le dva gola (11:9), zadrega na igrišču pa se ni končala niti po Bregarjevi minuti odmora. V 28. minuti so jim Moskovčanke povsem zadihale za ovratnik (11:10), devetminutni domači strelski post pa je v sami končnici prve polovice tekme prekinila Francozinja Oceane Sercien Ugolin.

Krimovke niso popuščale
V drugem polčasu so krimovke, predvsem po zaslugi sijajne predstave Risovićeve, ki je še naprej blestela na vratih in do 40. minute zaustavila 15 strelov Moskovčank, postopoma lomile odpor tekmic. V napadu so resda imele nekaj težav, ne glede na to pa so v 45. minuti po golu Brazilke Samare Vieira povedle z 18:13.

Ruska klop je z minuto odmora skušala zaustaviti domače rokometašice, a je bila v tem neuspešna. Risovićeva je bila tudi v nadaljevanju "prava hobotnica", Ugolinova pa je v 48. minuti svoje soigralke popeljala do najvišjega vodstva na tekmi (19:13).

Trener Krima Uroš Bregar je bil lahko izjemno zadovoljen s predstavo svojih varovank. Foto: www.alesfevzer.com
Trener Krima Uroš Bregar je bil lahko izjemno zadovoljen s predstavo svojih varovank. Foto: www.alesfevzer.com

Sedem golov Silve Vieire, šest Sercien Ugolin
Krimovke v končnici niso popustile, v 56. minuti je njihova prednost še naprej znašala šest golov (23:17), na koncu so slavile za pet golov (25:20). V ljubljanski ekipi je bila strelsko najučinkovitejša Samara Da Silva Vieira s sedmimi goli, enega manj je dosegla Oceane Sercien Ugolin, dva manj pa Nataša Ljepoja.

Uroš Bregar, trener Krima Mercatorja: "Pred dvobojem nas je čakala najboljša ekipa v Evropi. V tekmo smo šli zato še odločneje, predvsem ker so to tekme na izpadanje. Jovana v vratih je bila odlična. Tudi v drugem polčasu, ko so nam moči pojenjale, smo razliko varno pripeljali do konca. Vedeli smo, na katere igralke se moramo osredotočiti. Želimo si, da bi bila prednost dovolj, a hkrati se zavedamo, proti kakšnemu velikanu igramo."

Jovana Risović, vratarka Krima Mercatorja: "Bile smo izjemne v obrambi. Zelo sem vesela. Zavedati se moramo, da je to le prvi polčas. Čaka nas še težka povratna tekma v Rusiji. Upam, da bomo podobno igro prikazale tudi tam. Ključ za zmago sta bila obramba in to, da smo ustavile njihove zunanje igralke."

ROKOMET (Ž)

LIGA PRVAKINJ

OSMINA FINALA, prva tekma

KRIM MERCATOR - CSKA MOSKVA
25:20 (12:11)

Krim Mercator: Risović 1, Gjerek, Da Silva Vieira 7, Jurič, Sercien Ugolin 6, Abina, Pletikosić 3, van Kreij 1, Cerovak, Klemenčič 1, Konatar, Ljepoja 5, Gomilar Zickero 1, Svetik.

CSKA Moskva: Masson de Souza, Gorškova 4, Goršenina 3, Sudakova 2, Markova 1, Sedojkina, Čigirinova 2, Rosengren, Ilina 3, Heindahl 1, Skorobogačenko 1, Ilarionova 1, Rabazulkina, Ristovska 2, Kaplina.

Sedemmetrovke: 2/3; 0/1

Izključitve: 12 min; 8 min

Povratna tekma bo v soboto, 13. marca, v Moskvi.