Krim je v drugem polčasu postavil stvari na pravo mesto in brez težav zmagal. Foto: Aleš Fevžer
Krim je v drugem polčasu postavil stvari na pravo mesto in brez težav zmagal. Foto: Aleš Fevžer
Linnea Torstensson
Švedinja Linnea Torstensson je bila s šestimi goli najboljša pri Krimu. Foto: Aleš Fevžer
Krimovke med najboljše štiri v Evropi

Rokometašice Zvezde so se domačim igralkam, ki so na prvi tekmi slavile z 29:24, dolgo upirale. V drugem polčasu so slovenske prvakinje le dokazale, da so trenutno boljše moštvo, in potrdile šesto uvrstitev v zgodovini kluba med najboljše štiri ekipe v Evropi. V zadnjem krogu bodo Ljubljančanke gostovale v Romuniji pri Valcei, ki je v Stožicah izgubila za štiri gole. Dvoboj bo odločal o prvemu mestu v skupini.

Najboljša strelka pri Krimu, ki je nastopil brez obolele krožne napadalke Daniele Piedade, je bila Linnea Torstensson s šestimi goli, po štiri pa sta dodali Nina Wörz in povratnica po poškodbi Maja Zrnec.

Zvezda dobila prvi polčas
Gostje so v Stožicah po sedemmetrovki, ki jo je uspešno izvedla Ljudmila Postnova, povedle s 7:4, a so Ljubljančanke v slabih treh minutah izid izenačile. Za 7:7 je zadela Nina Wörz. V 24. minuti je bila s krila natančna Katarina Krpež in popeljala Krim v vodstvo. Sledile so minute v znamenju ruskih rokometašic, ki so na odmor odšle z dvema goloma prednosti (11:13).

Slabih pet minut v drugem polčasu so varovanke Toneta Tislja potrebovale, da so izenačile. Nato se je razigrala Barbara Lazović Varlec, ki je z dvema goloma zapored v 41. minuti poskrbela za vodstvo Krima s 16:15. Ljubljančanke so prevzele pobudo, v vratih slovenskih prvakinj se je razigrala še Jelena Grubišić in deset minut pred koncem je Andrea Penezić zadela za 21:16 ter tako rekoč razblinila dvome o zmagovalkah.

Odločila želja Krima
"Danes so vsi pričakovali, da bomo to tekmo zlahka dobili. Vendar smo morali garati skozi ves dvoboj in Zvezdo zlomili šele v drugem polčasu. Lahko greste sami na Youtube in si pogledate, kaj se lahko zgodi v športu, ko nekdo misli, da je že nekaj osvojil ali nekam prišel. O tem ne smeš razmišljati. Vsako tekmo je treba odigrati maksimalno kakovostno, pomembna je izvedba tvoje ekipe. Če je to v redu, potem sem zadovoljen jaz kot trener in vsi drugi. Kaj to pomeni za rezultat, je druga zgodba. Tudi drugi so kakovostni, dobro trenirajo, mi pa se moramo osredotočiti predvsem nase. Bomo pa videli, kakšne posledice bo imela današnja tekma za našo ekipo," je povedal Tone Tiselj.

Barbara Lazović Varlec pa je dodala:"Tekmo je odločil drugi polčas in naša borba, naša želja. Res je, da smo slabše začele, ampak super je, da tudi s slabo igro zmagujemo. Dogovor ob polčasu je bil, da zaigramo bolj sproščeno. Res je, da smo začele v krču, realizacija je bila slaba tako z zunanjih položajev kot s krilnih. To smo popravile in rezultat je tu. Zavedale smo se, da bo Zvezda težak tekmec, čeprav še nima točke. Pripravile smo se resno, ampak malo je bilo treme, saj je tekma odločala o polfinalu. A na koncu se je dobro izteklo. O tekmecu v polfinalu še ne razmišljamo. Zagotovo pa tam ne bo lahkega nasprotnika, tako da je vseeno, koga dobimo."

5. krog
Skupina B:
KRIM MERCATOR - ZVEZDA ZVENIGOROD
27:23 (11:13)

Krim Mercator: Torstensson 6, Wörz in Zrnec po 4, Lazović Varlec, Penezić in Krpež po 3, Martin 2, Mavsar in Müller po 1.

Zvezda Zvenigorod: Postonova 7, Rocha, Nikolić in Lacrabere po 3, Dmitrijeva, Havronina in Amelčenko po 2, Uskova 1.

Sedemmetrovke: 1/0; 3/2
Izključitve: 6 min; 4 min

FERENCVAROS - OLTCHIM VALCEA
23:30 (15:15)

Krim 8, Oltchim Valcea in Ferencvaros po 6, Zvezda Zvenigorod brez točk.

Skupina A:

RANDERS - LARVIK
26:31 (15:15)

BUDUĆNOST - GYÖR
21:22 (12:13)

Györ 10, Larvik 6, Budućnost 3, Randers 1 točka.

Krimovke med najboljše štiri v Evropi