Tamara Mavsar je bila s sedmimi goli prva strelka Krima. Foto: www.alesfevzer.com
Tamara Mavsar je bila s sedmimi goli prva strelka Krima. Foto: www.alesfevzer.com
Lada zasluženo izločila krimovke

Rusinje so prvo tekmo dobile z 28:24. Krimovke so tokrat slabo odprle tekmo, saj so dovolile, da so gostje povedle s 4:0. Rusinje so tudi nadaljevale odlično, tako da je semafor v 20. minuti po golu Irine Bliznove kazal že 12:4.

V drugi polovici prvega polčasa je Krimu le uspelo nekoliko zmanjšati zaostanek, ob odmoru je bilo 9:13.

Lada je v drugem polčasu brez težav držala nekaj golov prednosti, krimovke pa niso imele moči, znanja in izkušenj za preobrat.

Bregar: Zmagala je kakovost
"Res je, da je bila Lada danes močnejša še za Olgo Akopjan, čeprav je tudi njihova klop zelo dobra. Ko igraš proti zunanji liniji Akopjan-Bliznova-Dimitrijeva, ki igra najboljši rokomet, je pa kakovost na njihovi strani. Mi smo jih poskušali ustaviti, a je bila pač razlika prevelika. Naredili smo preveč neizsiljenih napak, v nekaj pa so nas prisilili tekmeci. Vedel sem, pa ne obsojam, da je ključ naša zunanja linija, predvsem Mirjeta Bajramoska. A njo so dobro ustavili, zato smo iskali druge rešitve. Imeli smo tudi težave s srednjo zunanjo igralko, rešitev pa našli v Tamari Mavsar, ki je igrala dobro. Ampak če bi danes analizirali in prešteli gole z devetih metrov, bi opazili res veliko razliko med ekipama. Razočarani smo, ker smo se s porazom poslovili od navijačev, ampak danes je zmagala kakovost,"
je po tekmi dejal trener Krima Uroš Bregar.

POKAL PPZ

POLFINALE, povratni tekmi

KRIM MERCATOR - LADA TOLJATI 22:27 (9:13) 24:28

Krim Mercator: Stefainišin, Marinček, Pandžić, Jurič, Milanović Litre 6, Mavsar 7 (4), Hrnčič, Avbelj, Bajramoska 1, Beganović, Omoregie, Koren 3, Barić 3, Obradović 2, Žabjek.

Lada Toljati: Erohina, Gorškova, Bliznova 4, Kakmolja 1, Samohina 8 (2), Kudrijavceva, Akopjan 5, Dimitrijeva 7, Sanikova 1, Nosikova, Čigirinova, Malašenko, Denikajeva 1, Karpačeva, Utkina.

Sedemmetrovke: 4/5; 2/2

Izključitve: 4 min; 4 min



HOLSTEBRO (DAN) - ISSY PARIS 29:12 (14:5) 20:24

V odebeljenem tisku sta izid prvih tekem.

Lada zasluženo izločila krimovke