Krim Mercator se bo znova pomeril s Podravko Vegeto. Foto: www.alesfevzer.com
Krim Mercator se bo znova pomeril s Podravko Vegeto. Foto: www.alesfevzer.com

Ljubljančanke so po treh krogih na tretjem mestu v skupini C, imajo pa enako število točk kot drugouvrščena Podravka. Na prvem mestu je prvi favorit Györ, na zadnjem pa je še brez točke nemški Thüringer. V naslednji del tekmovanja se bodo uvrstile prve tri ekipe iz skupine, tako da si lahko izbranke Uroša Bregarja z zmago proti Podravki (in ob porazu Thüringerja) že zagotovijo drugi del.

Kot je pojasnil Bregar, na prvi tekmi rokometašice Krima niso bile v najboljši izdaji, da pa so se borile celo tekmo in na koncu izvlekle točko. Težave pred sobotno tekmo povzročajo bolezni in poškodbe, ob dlje časa odsotni Nataši Ljepoja in bolni Ines Amon je morala na operacijo kolena Alja Koren, s čimer je Krim izgubil pomembno igralko v srednjem bloku. Tako Ljubljančanke čaka delo za zapolnitev te vrzeli, ki jo bodo poskušale izničiti druge zunanje igralke, kot so Nina Žabjek, Lamprini Tsakalou in Tjaša Stanko. Kljub težavam pa Bregar poudarja, da se bodo borile "na polno" in se poskušale veseliti z navijači.

Krim s hitrejšo zunanjo linijo
"Podravka je bila na dosedanjih treh tekmah zelo dobra, tudi proti Györu je celo vodila. Naša naloga je tako ustaviti najprej Natalijo Čigirinovo in Aleno Ihnevo, potem pa ne dovoliti, da tako kot na prvi tekmi do lahkih zadetkov s klopi prihajata Dejana Milosavljević in Selena Milošević. Ne smemo dovoliti, da se 'razbrani' vratarka Jovana Risović. Kot trener pa lahko rečem, da se bomo maksimalno borili, saj nam tekma prinaša zelo veliko,"
je na novinarski konferenci še povedal trener Krima.

"Imamo hitrejšo zunanjo linijo, toda oni imajo višje in močnejše igralke, ob obrambi 6-0 imajo oni 'dvojke' in 'petke', visoke 180 centimetrov, mi pa 170. Tako da moramo izkoristiti hitrost in tako kot na prvi tekmi tudi širino oziroma igro na krila," je še dodal Bregar. V soboto naj bi v Ljubljano prišlo tudi okoli 200 gostujočih navijačev.

SKUPINA C, 4. krog, sobota ob 19.00:
KRIM MERCATOR - PODRAVKA VEGETA

Ponedeljek ob 19.00:
GYÖR - THÜRINGER

Vrstni red: Györ 6, Podravka in Krim po 3, Thüringer 0 točk.