Foto: www.alesfevzer.com
Foto: www.alesfevzer.com

Celjani so želeli ponoviti februarsko predstavo, ko so proti Barceloni v Zlatorogu po hudem boju klonili s 27:28, a so bili tokrat od uspeha precej bolj oddaljeni. Danski vratar Emil Nielsen je bil eden od junakov Kataloncev s 16 obrambami, 11 jih je zbral v prvem polčasu.

V uvodnih 15 minutah je vse delovalo po željah gostiteljev, obramba je bila na visoki ravni, tudi zaradi vratarja Roka Zaponška, ki je nanizal nekaj sijajnih obramb in ustavil tudi dve 7-metrovki.

Varovanci Alema Toskića so bili kreativni tudi v napadu, vselej so našli načine, da prelisičijo slovite tekmece in po golu Mitje Janca so v 10. minuti povedli s 6:4.

Barca je nato prevzela vajeti igre v svoje roke in v 17. minuti ušla za tri zadetke (7:10), pozneje pa po preprostih in bliskovitih akcijah za šest golov (15:21 in 16:22).

Celjski rokometaši so se v drugem polčasu borili po najboljših močeh, v celoti pa niso bili kos gostom v nobenem elementu igre. Barcelona je tekmo rutinsko pripeljala do konca. Slovenski prvaki so največ zaostajali za sedem golov, med drugim s 25:32, najbližje pa so bili pri štirih zadetkih zaostanka, v končnici pri 29:33 in 30:34.

Toskić: Če smo žalostni po porazu proti Barceloni, nismo normalni

Šest golov Mlakarja, pet Blaža Janca

Pri Celju je bil najučinkovitejši Žiga Mlakar s šestimi zadetki, Mitja Janc in Tim Cokan sta jih dosegla po pet.

Barca je tako kot vsako leto med glavnimi kandidati za naslov v elitnem klubskem tekmovanju. Barve njihove zvezdniške ekipe zastopata tudi slovenska reprezentanta Blaž Janc in Domen Makuc, za katerega je sicer zaradi hude poškodbe na avgustovskem pripravljalnem turnirju v BiH-u letošnja sezona praktično že izgubljena.

"Vesel in ponosen sem na svoje soigralce. Že pred tekmo smo vedeli, da bodo Celjani zahteven tekmec. V Zlatorogu je vedno težko igrati, a svoj cilj smo dosegli," je po zmagi povedal Janc, ki je v mrežo nekdanjega kluba spravil pet žog. Po pet golov sta v statistiko vpisala tudi Francoz Dika Mem in Šved Hampus Wanne.

Celjska zasedba je na uvodnih štirih tekmah izgubila proti GOG Gudmeju, Portu, Magdeburgu in Montpellieru, medtem ko so Katalonci, z enajstimi lovorikami tudi rekorderji po številu zmagoslavij v Ligi prvakov, po vrsti premagali Montpellier, Magdeburg, Porto in GOG Gudme.

V naslednjem krogu bodo pivovarji prihodnji četrtek gostovali na Poljskem pri Wisli iz Plocka, ki je prav tako še brez točk.

Blaž Janc blestel v Zlatorogu in se veselil zmage Barcelone

Liga prvakov

Skupina B, 5. krog:
CELJE PIVOVARNA LAŠKO – BARCELONA 31:37 (17:22)

3890 gledalcev

Celje Pivovarna Laško: Zaponšek, Gaberšek, Perić, Mazej 2, Krečič 1, Cokan 5 (2), Ćirović, Antonijević 2, Ivanković 4, Janc 5, Gregorič, Milićević 4, Kačičnik 1, Korže Lesjak, Žabić 1, Mlakar 6.

Barcelona: Perez de Vargas, Nielsen 1, Valera, Carlsbogard 3, Mem 5, Arino 2, Wanne 5, Janc 5, N'Guessan 2, Gomez Abelo 3 (1), Dos Santos 2, Langaro, Richardson 3, Frade 2, Cikuša Jeličić 3, Rodriguez 1.

7-metrovke: 2/2; 1/3

Izključitve: 8 min; 4 min
RK: Žabić 41./Celje P. L.


GOG GUDME – MONTPELLIER 32:27 (16:18)

VESZPREM - WISLA PLOCK
28:21 (14:9)
Marguč šest golov za Veszprem.

MAGDEBURG - PORTO
37:33 (18:17)

Vrstni red: Barcelona 10, Gudme in Veszprem po 8, Magdeburg 6, Montpellier in Porto po 4, Wisla in Celje brez točk.