Trener Alem Toskić je bil na novinarski konferenci zelo dobro razpoložen. Zmaga nad Gorenjem je vlila novo samozavest. Foto: RK Celje PL
Trener Alem Toskić je bil na novinarski konferenci zelo dobro razpoložen. Zmaga nad Gorenjem je vlila novo samozavest. Foto: RK Celje PL

Celjani so v soboto ugnali Gorenje z 29:27 in dokazali, da so se dvignili v formi po zelo slabem začetku sezone, ko so izgubili proti Trimu na domačem parketu.

Na najprestižnejši tekmi sezone jih čaka zares velik izziv, saj ima Barca v svojih vrstah sama zveneča imena. Spomin na lansko domačo tekmo istih tekmecev je še živ. 15. februarja so bili Celjani na pragu senzacije, še deset minut pred koncem so vodili s 25:21, potem pa jim je zmanjkalo energije v končnici in izgubili so s 27:28. Katalonci so dosegli zadnje štiri zadetke na tekmi.

Za Mitjo Janca bo to prav posebna tekma
"To bo zame prav posebna tekma, nasproti mi bo stal starejši brat Blaž. Zdaj imam vidnejšo vlogo kot lani, zato vse skupaj dojemam malce drugače, več časa bova skupaj na igrišču. Z Blažem sva veliko v navezi, da mi kakšen nasvet, me pohvali. A jutri na igrišču želim pokazati, kaj znam in česa smo sposobni kot ekipa, da Barceloni spet povzročimo nekaj težav, potem bomo pa videli, kaj to pomeni," je povedal Mitja Janc.

Toskić: Lani smo videli, da lahko igramo proti njim
Trener Alem Toskić se zaveda moči tekmeca: "V Zlatorog prihaja ena najboljših ekip na svetu. Že samo ime Barcelona je nekaj, kar v svetu ogromno pomeni. Imajo ogromno vrhunskih igralcev, so že nekaj let skupaj, kar se pozna v njihovi igri. So dobro uigrani, a videli smo že lani, da se da igrati proti njim. Sobotna zmaga nam je vlila dodatne samozavesti in tudi v sredo bomo dali vse od sebe, da jih spet ogrozimo."

Mazej pozval navijače
Po poškodbi mišice se je v soboto na igrišče vrnil Tadej Mazej: "Vsi se že veselimo tekme proti Barceloni. V to tekmo lahko gremo sproščeno, a zagotovo motivirano, da pokažemo, kaj znamo. Lani smo dokazali, da se lahko kosamo z njimi, pred našimi navijači je vse mogoče. Tekme Lige prvakov so res nekaj posebnega, želim si, da bi bilo v sredo v Zlatorogu znova odlično vzdušje in da nas navijači ponesejo po igrišču."


Skupina B, 5. krog, sreda ob 18.45:
CELJE PIVOVARNA LAŠKO - BARCELONA

GOG GUDME - MONTPELLIER

Četrtek ob 18.45:
VESZPREM - WISLA PLOCK

Ob 20.45:
MAGDEBURG - PORTO

Vrstni red: Barcelona 8, Veszprem in Gudme po 6, Magdeburg, Montpellier in Porto po 4, Wisla in Celje brez točk.