Alem Toskić je prepričan, da bodo njegovi varovanci v Ligi prvakov pokazali pravi obraz. Foto: www.alesfevzer.com
Alem Toskić je prepričan, da bodo njegovi varovanci v Ligi prvakov pokazali pravi obraz. Foto: www.alesfevzer.com

Celjani so zelo slabo začeli novo sezono Lige NLB. Na derbiju uvodnega kroga so izgubili proti Trimu iz Trebnja s 25:29, potem pa so le remizirali v Ivančni Gorrici (33:33).

Pričakovanja pred sredinim obračunom sta na današnji novinarski konferenci predstavila trener Alem Toskić in kapetan Žiga Mlakar.

"V Celje prihaja Porto, prvak Portugalske. Gre za zelo dobro ekipo, ki ima izkušene igralce. Že kar nekaj let igra skupaj, v večji meri pa je sestavljena z reprezentanti Portugalske. V uvodnem krogu je dosegla zmago in nakazala, da ima v tem trenutku velike ambicije. Če se nam bo pokazala priložnost za uspeh, jo moramo izkoristiti," je pred obračunom s Portom, ki je v uvodnem krogu letošnje Lige prvakov premagal Wislo s 24:23, dejal trener Alem Toskić.

Mlakar: V dvorani Zlatorog smo pripravili že številna presenečenja
"Gre za zelo dobro ekipo, na nas pa je, da se nanjo maksimlano dobro pripravimo. V dvorani Zlatorog smo v preteklosti pripravili že številna presenečenja, odigrali številne dobre tekme in s takšno miselnostjo se moramo podati v sredin obračun s portugalskim prvakom. Veseli bomo glasne podpore naših navijačev, ki nam venomer ogromno pomeni," je poudaril Žiga Mlakar.

Celjsko moštvo je v uvodnem krogu gostovalo na Danskem, kjer je bil Gudme boljši z 38:36. Pivovarji so prikazali dobro igro. "Vabim vse privržence Celja Pivovarne Laško, da nas podprejo v velikem številu. Mlada ekipa potrebuje podporo. Obljubljam, da se bomo od prve do zadnje sekunde tekme borili po svojih najboljših močeh," je dodal Toskić.


Skupina B, 2. krog, sreda ob 18.45:
CELJE PIVOVARNA LAŠKO - PORTO

WISLA PLOCK - GOG GUDME

Četrtek:
VESZPREM - MONTPELLIER

BARCELONA - MAGDEBURG

Vrstni red: Veszprem, Barcelona, Gudme in Porto po 2, Wisla, Celje PL, Magdeburg in Montpellier 0 točk.