Ante Ivanković Foto: www.alesfevzer.com
Ante Ivanković Foto: www.alesfevzer.com

Celjani so v prvem polčasu po delnem izidu s 6:2 povedli s štirimi goli razlike (3:7), a so gostiteljem dovolili priključek na 8:8. Zelo izenačen prvi polčas so dobili (18:19), izenačena igra pa se je nadaljevala tudi v drugem delu.

V končnici so več zbranosti prikazali gostitelji. Ekipo je čez ciljno črto z dvema zaporednima sedemmetrovkama potegnil Morten Toft Olsen. Končni izid je postavil Linus Niclas Persson.

Z osmimi zadetki je bil najboljši strelec tekme Stefan Žabić, šest jih je za Celje dodal Mitja Janc, Tim Cokan, Nik Čirović, Ante Ivanković in Žiga Mlakar so jih dosegli po štiri. Pri gostiteljih je bil najbolj razpoložen Hans Aaron Mensing (7 zadetkov), po šest sta jih dodala Anton Lindskog in Persson.

Cokan zadel za prednost ob polčasu
Izbranci srbskega trenerja na klopi Celja Alema Toskića so odlično odprli obračun v Odenseju. Njihova igra v napadu je bila zbrana in preudarna, obramba trdna in gibljiva, po golu Tadeja Mazeja so si v deseti minuti priigrali štiri gole prednosti (7:3). V nadaljevanju so se začele kazati prve razpoke v igri Celjanov, kar glede na močno spremenjen kader v primerjavi s preteklo sezono niti ni presenetljivo. Njihovi tradicionalni mednarodni tekmeci so to takoj izkoristili, v 15. minuti so izenačili na 8:8, dve minuti pozneje pa povedli z 10:9. Do konca polčasa se je odvijal enakovreden boj, rokometaši iz mesta grofov pa so se izkazali v končnici prve polovice tekme, ko so izenačili zaostanek dveh golov (14:16) ter se z zadetkom Cokana na veliki odmor odpravili z 19:18.

Celjani v končnici niso uspeli presenetiti Gudmeja

Končnica pripadla Dancem
Celjska zasedba je bila tudi v drugem polčasu povsem konkurenčna danskemu prvaku. Obe ekipi sta večjo pozornost namenili igri v napadu, v revolveraškem obračunu pa so si Celjani v 47. minuti po dveh golih Cokana priigrali prednost dveh zadetkov (31:29). Slabih pet minuti pred koncem tekme so zaostali za dva gola (33:35). V prelomnih trenutkih dvoboja so bili vseskozi zelo blizu gostiteljem, ki so s pravočasno doseženimi zadetki držali pičlo prednost.

Novo priložnost za mednarodno dokazovanje bodo imeli že 20. septembra, ko bodo v Zlatorogu gostili tekmece iz Porta.

Gudme ugnal Celjane v 1. krogu

Skupina B

1. krog:
GOG GUDME - CELJE PIVOVARNA LAŠKO
38:36 (18:19)
Mensing 7, Persson in Lindskog po 6; Žabić 8, Janc 6, Cokan, Čirović, Ivanković in Mlakar po 4, Dodić 3, Krečić 2, Mazej 1.

Sedemmetrovke: 3/3; 1/1
Izključitve: 8 min; 14 min
Rdeči karton: /


MONTPELLIER - BARCELONA
25:30 (11:16)

MAGDEBURG - VESZPREM
28:33 (18:21)

PORTO - WISLA PLOCK
24:23 (11:13)