Celjani si v četrtek proti Veszpremu težko obetajo uspeh, drugače pa bo v torek, ko morajo premagati večne tekmece iz Zagreba. Foto: www.alesfevzer.com
Celjani si v četrtek proti Veszpremu težko obetajo uspeh, drugače pa bo v torek, ko morajo premagati večne tekmece iz Zagreba. Foto: www.alesfevzer.com

Celjani, ki so v četrtek v Franciji premagali Nantes, bi se s tradicionalnimi tekmeci iz Zagreba morali pomeriti že decembra, a je bila tekma dvakrat preložena zaradi okužb v hrvaškem taboru. Na prvem medsebojnem dvoboju v zagrebški Areni so slovenski prvaki zanesljivo slavili zmago s 30:22, nekaj podobnega pa želijo pripraviti tudi v dvorani Zlatorog v torek ob 18.45, s čimer bi bili še vedno v resnih kombinacijah za šesto mesto v skupini, ki jim prinaša izločilne tekme. Celjska zasedba je trenutno s štirimi točkami na predzadnjem mestu v skupinskem delu tekmovanja in ima enako število točk kot šestouvrščeni Nantes.

Sorodna novica Zdesetkani Celjani do pomembnih točk v Nantesu

Težave s poškodbami, vprašljiv tudi Gal Marguč
Celjski trener Tomaž Ocvirk ne bo mogel računati na Jana Grebenca, Filipa Ivića in Tadeja Kljuna, ki so poškodovani, pod velikim vprašajem pa je tudi nastop Gala Marguča. "Prvo medsebojno tekmo v Zagrebu smo odigrali na zelo visoki ravni, imeli pa smo na voljo tudi vse igralce, kar je v tej sezoni redkost. A tudi v Nantesu jih nismo imeli, pa so fantje pokazali, da zmorejo. Dobro delamo, smo v napornem ritmu in narediti moramo vse, da tekmo dobimo. Zagreb bo gotovo prišel bolj svež in spočit ter z veliko željo po zmagi," je povedal trener Tomaž Ocvirk.

Trd boj, odločala bo obramba
Tudi kapetan David Razgor opozarja na zgoščen urnik: "Čaka nas naporen ritem tekem in zmaga proti Zagrebu bi nam veliko pomenila. Pričakujemo zelo trd boj, Zagreb ima širok kader, ki se je po premoru stabiliziral. Usmerili se bomo na našo igro, upam, da se bo iz tekme v tekmo dvigovala še na višjo raven." Če bo tako kot v Nantesu vsak prispeval svoj delež, se za uspeh ni treba bati, ključna pa bo obramba, meni hrvaški reprezentant v celjskem dresu Josip Šarac: "Motiva nam ne manjka, dobro treniramo, sicer ni veliko časa za pripravo, a jasno je, da bomo morali še enkrat prikazati odlično obrambo, v napadu pa igrati pametno in potrpežljivo."

Liga prvakov, skupina B, torek:
Torek:
CELJE PIVOVARNA LAŠKO - ZAGREB ob 18.45
BARCELONA - VESZPREM

16. 2.: KIEL - AALBORG

Odigrano decembra:
NANTES - MOTOR 31:32

11. KROG, sreda:
NANTES - AALBORG
Četrtek:
CELJE PIVOVARNA LAŠKO - VESZPREM ob 20.45

ZAGREB - BARCELONA
Preloženo:
MOTOR ZAPOROŽJE - KIEL

Vrstni red: Barcelona 18, Veszprem 13, Zaporožje 12, Aalborg 10, Kiel 9, Nantes in Celje po 4, Zagreb brez točk.

V Tivoliju dvoboj slovenskih in nemških levov
Rokometaši trebanjskega Trima bodo v torek nastope v Evropski ligi nadaljevali z obračunom z imenitno nemško zasedbo Rhein-Neckar Löwen. Obračun 7. kroga v skupini D se bo v Tivoliju začel ob 20.45. "Rhein-Neckar Löwen velja za enega najboljših klubov v Nemčiji in tudi na evropskem zemljevidu. Vsekakor bomo na igrišču dali svoj maksimum in se borili kot levi. Nikogar se ne bojimo, zato bomo v tekmo krenili osredotočeno," je odločen trener Trebanjcev Uroš Zorman. Tudi Marko Kotar je poudaril, da ima Trimo dovolj kakovosti, da lahko razmišlja tudi o zmagi: "Mislim, da moramo v tekmo kreniti sproščeno. S čvrsto obrambo, dobro formo obeh vratarjev ter hitrimi protinapadi se lahko kosamo z nemškim tekmecem."