Po prvotnem programu bi obračun med Nantesom in Celjem moral biti že sredi novembra, a je bil odpovedan zaradi okužbe igralcev francoske ekipe z novim koronavirusom. Prvi medsebojni dvoboj v dvorani Zlatorog konec novembra pa je Nantes dobil z 31:25. Z današnjo zmago so Celjani ujeli francoske tekmece, oboji imajo po štiri točke.

Vujović junak Celjanov
Celjani so v Francijo odpotovali brez Patrika Lebna, Gala Marguča, Jana Grebenca, Filipa Ivića in Tadeja Kljuna, ki so poškodovani. Na zadnjih treningih pa sta zaradi bolezni manjkala tudi Josip Šarac in Miljan Vujović. A prav on je bil danes eden od junakov celjske ekipe, saj je z odličnimi obrambami v odločilnih trenutkih spravljal v obup domače in dvignil svoje soigralce.

Pri celjski ekipi je Žiga Mlakar dosegel osem golov, po pet sta jih dodala Tilen Kodrin in Kristjan Horžen (na fotografiji). Foto: www.alesfevzer.com
Pri celjski ekipi je Žiga Mlakar dosegel osem golov, po pet sta jih dodala Tilen Kodrin in Kristjan Horžen (na fotografiji). Foto: www.alesfevzer.com

Minimalna prednost Celjanov ob polčasu
Celjani so odlično začeli tekmo, povedli so z 1:4. Dobro igro so nadaljevali in prednost še povišali, na 4:8. Gostitelji so z delnim izidom 3:0 tesno dihali za ovratnik Celjanom. Vujović je nato ubranil poskus za izenačenje, nato je Celjane rešil okvir vrat, v tretjem poskusu pa je Nantes na sredini polčasa znova izenačil (8:8).

Prvi polčas se je vseeno končal z minimalno prednostjo celjske zasedbe – potem ko je Rok Ovniček za Nantes izenačil (13:13), je zadnji napad z zadetkom končal Matic Grošelj (13:14).

Sorodna novica Ocvirk: Moramo imeti visoke cilje, a prioriteta je državno prvenstvo.

Napeto do konca
V 32. minuti je Nantes prvič na tekmi povedel (15:14). Celjani so nato prevzeli igro v svoje roke, v 35. minuti so znova vodili za štiri zadetke (20:24). Podobno kot v prvem delu je sledil padec Celjanov – Nantes je prepolovil zaostanek (24:26) –, ta pa ni bil usoden. Nantes ni več zmogel priti do preobrata.

V 57. minuti so sicer domači prišli le na gol zaostanka (27:28), a konec tekme je bil dober za slovensko ekipo. Pri gostiteljih je bil dve minuti pred koncem izključen Theo Monar. Sedemmetrovke Domen Novak sicer ni izkoristil, žogo je poslal v prečko, toda oddolžil se je v naslednjem napadu, ko je zadel za 29:27. Kanček upanja je Nantesu prinesel gol za -1, toda Grošelj je nekaj sekund pred koncem potrdil zadnji celjski napad z zadetkom in Celjani so se lahko veselili velike zmage.

Izjavi po tekmi
Tomaž Ocvirk, trener Celja Pivovarne Laško: "Res sem vesel za svoje fante, da nam je končno uspelo sestaviti takšno tekmo in zmagati. Pred tekmo sem jim v garderobi dejal, da bomo danes zmagali in da bo to odvisno od tega, kako bomo delovali na igrišču, kakšen bo naš odnos. In bil je na izjemni ravni, dobro smo igrali, ponosen sem na svojo ekipo, čestitam ji, zdaj pa gremo dalje, saj je to le začetek napornega ritma."

Tilen Kodrin, igralec Celja Pivovarne Laško: "Težko je reči, kaj je presodilo, dejstvo pa je, da smo si te zmage res želeli. Veliko smo tekli, borili smo se v obrambi, Vujović je bil na izjemni ravni in vse skupaj, prispevek vsakega je bil odločilen, da smo dosegli to zasluženo zmago."

Celjani po veliki zmagi v Nantesu znova v igri za osmino finala

LIGA PRVAKOV
SKUPINA B, preložene tekme

NANTES – CELJE PIVOVARNA LAŠKO
28:30 (13:14)

Nantes: Dumoulin, Damatrin-Bertand, Briet, Ovniček 1, Milić 1, Nyiokas 3, Rivera Folch 5, Augustinussen, Pechmalbec 2, Figueras Trejo, Feliho, Minne 5, Nielsen, Gurbindo Martinez 1, Balaguer Romeu 10, Monar.

Celje Pivovarna Laško: Vujović, Cvetko, Mazej, Dragašević 2, Razgor 1, Cokan, Šarac 2, Grošelj 4, Poteko, Čepić, Kodrin 5, Horžen 5, Mlakar 8, Novak 2, Načinović 1, Gaberšek.

Sedemmetrovke: 4/5; 0/2.

Izključitve: 4 min; 4 min.


KIEL – MOTOR ZAPOROŽJE
34:23 (16:12)

VESZPREMBARCELONA
34:37 (15:19)

Blagotinšek 3, Marguč 2; Dolenec 7, Makuc 1.

Vrstni red: Barcelona 18, Veszprem 13, Zaporožje 12, Aalborg 10, Kiel 9, Nantes
in Celje po 4, Zagreb brez točk.


SKUPINA A, preložene tekme

MEŠKOV BREST - FLENSBURG
26:28 (15:14)
Malus 2, Skube 1 za Meškov.

PORTO - VARDAR
27:24 (13:13)

Sobota:
PICK SZEGED - PSG

Vrstni red: Flensburg 15, Kielce 13, Meškov 9, Porto 8, PSG 6, Pick Szeged in Elverum
po 4, Vardar 3.