Celjani so morali priznati premoč zvezdniški ekipi PSG-ja, v kateri so Nikola Karabatić, Mikkel Hansen in Sander Sagosen – a ne brez trdega boja. Foto: www.alesfevzer.com
Celjani so morali priznati premoč zvezdniški ekipi PSG-ja, v kateri so Nikola Karabatić, Mikkel Hansen in Sander Sagosen – a ne brez trdega boja. Foto: www.alesfevzer.com

Celjani vsekakor niso bili lahek zalogaj za zvezdniško zasedbo iz francoske prestolnice. Resda so rokometaši PSG-ja unovčili svoje izkušnje in kakovost, a za zmago so se morali pošteno potruditi. V drugem polčasu so jim gostitelji vseskozi dihali za ovratnik, moči so jim pošle šele v zadnjih petih minutah, ko so Parižani ustvarili odločilno razliko.

Varovanci Tomaža Ocvirka so trenutno na želenem šestem mestu, imajo tri točke prednosti pred tekmecema Zagrebom in Elverumom, a tudi težji razpored do konca rednega dela. Slovenske prvake namreč čakajo še gostovanje pri Aalborgu, domači obračun z Barcelono in za konec gostovanje pri Flensburgu.

V Celju je vselej težko igrati, tako je bilo tudi letos. Menim, da smo na zahtevnem gostovanju dobro opravili svoje delo. V drugem polčasu smo imeli nekaj smole, Celjani so veliko golov zadeli s kančkom sreče, zavoljo tega si nismo priigrali višje razlike. V prelomnih trenutkih dvoboja smo prikazali zrelo in zbrano predstavo ter zmagali v Celju, kar je bil tudi naš osnovni načrt.

Nikola Karabatić, PSG

Številne napake Celjanov in učinkovitost gostov
Celjani so se v uvodnih minutah enakovredno kosali s Parižani, nazadnje so vodili s 5:4, potem pa so Francozi dosegli tri hitre zadetke in se rahlo odlepili od nasprotnika. Vseeno se Celjani niso predali, gostom so se približali na vsega gol razlike (12:13), potem pa so začeli delati napake – gledalce so nekajkrat s spornimi odločitvami razburili tudi sodniki –, po katerih je PSG povedel za štiri gole (12:16). Zelo dejaven je bil krožni napadalec Kamil Syprzak (v prvem delu je dosegel šest zadetkov), na drugi strani igrišča je vratar Vincent Gerard ubranil sedem strelov. Izid ob polčasu je po novi napaki Celjanov iz protinapada postavil Adama Keita (13:17).

Nezbranost v ključnih trenutkih drago stala
V drugem polčasu so pivovarji pokazali zobe, imeli so priložnost za izenačenje, ki je niso izkoristili. Hip zatem je gostujoči vratar ubranil poskus Domna Novaka s sedmih metrov, ki bi Celjane približal na -1. Parižani so vselej našli pot do gola slovenskih serijskih prvakov. Streli so leteli od vsepovsod, a tudi Celjani so pridno zadevali, v 53. minuti je po odličnem prodoru pod prečko za 26:28 zadel Domen Makuc, nato pa so gostiteljem pošle moči. Zadnji žebelj v krsto je z dvema zaporednima zadetkoma zabil Islandec Gudjon Valur Sigurdsson.

Pri Parižanih imaš včasih občutek, da potrebujejo le dobrih deset minut za končno zmago. Na današnji tekmi niso bili tako sproščeni v zadnjih desetih minutah, v prelomnih trenutkih dvoboja pa so bili vendarle dovolj zbrani. Njihov vratar je ubranil dva ali tri ključna strela, v napadu pa so dosegli nekaj lahkih zadetkov in tu se je naredila razlika.

Tilen Kodrin, Celje Pivovarna Laško

Magdeburg pretrd oreh za Velenjčane
V 1. krogu skupine C Pokala EHF so rokometaši Gorenja gostovali pri Magdeburgu. Velenjčani tekme niso začeli najbolje, po izidu 2:2 je gostiteljem uspel delni izid 5:0, v prvem polčasu je prednost zrasla že na +6. Vseeno se Gorenje ni predalo, v 28. minuti je Vladimir Bojanić prepolovil zaostanek na 13:15, to je bil tudi izid ob polčasu. V nadaljevanju so varovanci Zorana Jovičića zaigrali še nekoliko bolje in celo povedli (17:18), a so Nemci znova pobegnili, tokrat z delnim izidom 8:2. V končnici tekme slovenskim pokalnim zmagovalcem ni uspelo uprizoriti še enega preobrata. Med Velenjčani je bil najučinkovitejši Bojanić, ki je dosegel pet zadetkov, Andris Celminš in Ibrahim Haseljić sta jih prispevala po štiri.

Sagosen želi zapustiti PSG z naslovom evropskega prvaka

Liga prvakov, 11. krog

Lestvica:                           
BARCELONA              11 10 0 1  20
PICK SZEGED            11  8 2 1  18
PARIS SG               11  9 0 2  18
AALBORG                11  5 1 5  11
FLENSBURG              11  4 1 6   9
CELJE PIV. LAŠKO       11  3 0 8   6
ELVERUM                11  1 1 9   3
ZAGREB                 11  1 1 9   3

Skupina A:

CELJE PL - PARIS SG 29:33 (13:17)
Kodrin 5, Makuc, Razgor in Šarac po 4, Grošelj, Novak in Poteko po 3, Borges da Silva in Horžen po 1; Syprzak 9, Hansen in Kounkoud po 4 ...

Sedemmetrovke: 3/4; 2/3

Izključitve: 4 min.; 4 min.

Rdeči karton: /.

PICK SZEGED - AALBORG 26:26 (13:15)
Bombač 5, Šoštarić 2.

ZAGREB - FLENSBURG 25:26 (9:11)
Vlah 2, Stojnić 1.

ELVERUM - BARCELONA 26:30 (14:16)
Dolenec 1 gol za Barcelono.

Pokal EHF, skupina C, 1. krog:

MAGDEBURG - GORENJE VELENJE
32:26 (15:13)
Pettersson 9, Mertens 5, Steinert in Damgaard po 3; Bojanić 5, Celminš in Haseljić po 4, Verdinek 3.

NANTES - ADEMAR LEON 34:28 (17:16)
V četrtfinale napredujeta najboljši dve ekipi.

Parižani prevelik zalogaj za Celjane