Tilen Kodrin je v sredo proti Gorenju dosegel tri zadetke. Foto: www.alesfevzer.com
Tilen Kodrin je v sredo proti Gorenju dosegel tri zadetke. Foto: www.alesfevzer.com

Potem ko so v sredo v državnem prvenstvu v gosteh le remizirali z Gorenjem (23:23), njihov trener Tomaž Ocvirk z igro ni bil najbolj zadovoljen. Pravi, da bo proti PSG-ju moralo biti drugače, a dodaja, da bodo lahko vsaj bolj sproščeni.

"V igri se nam pozna odsotnost naših nosilcev igre kot tudi to, da ti v reprezentanci niso imeli pomembnih vlog. Naša naloga je, da jih čim prej dvignemo na raven, na kateri so že bili. Časa ni veliko, zato nam preostane zgolj delo. Potrebujemo več dinamike v igri, včeraj smo bili preveč v krču, nismo bili igrivi v napadu in to moramo popraviti. Je pa res, da smo proti Parizu lahko sproščeni, odpravimo napake in da vsak igralec da svoj maksimum na tej tekmi," meni Ocvirk.

Pritisk samega rezultata bo res manjši glede na to, da bo Celjanom nasproti stala najbogatejša in najbolj zvezdniška rokometna zasedba na svetu z bratoma Nikolo in Luko Karabatićem, Mikkelom Hansenom, Sanderjem Sagosenom, Nedimom Remilijem, Gudjonom Valurjem Sigurdssonom ter drugimi.

Parižani bi se radi s prvim mestom izognili osmini finala, Celjani pa bi se vanjo radi sploh uvrstili. Trenutno so na želenem šestem mestu, imajo tri točke prednosti pred tekmecema Zagrebom in Elverumom, a tudi težji razpored do konca rednega dela. Čakajo jih namreč še gostovanje pri Aalborgu, domači obračun z Barcelono in za konec gostovanje pri Flensburgu.

PSG tretji za Barcelono in Pick Szegedom
"Ekipa Pariza ima dva vrhunska vratarja, obenem pa, če padeš v njihov mlin, je potem zelo težko. V zaključku akcij moramo biti visoko koncentrirani, to veliko treniramo, je pa res, da na tekmi nato delujejo še drugi dejavniki, stres, pomembnost. A na tej tekmi nimamo česa izgubiti, pokazati moramo našo najboljšo predstavo, bo pa to s pomočjo našega čudovitega občinstva seveda veliko lažje, zato se tekme veselimo,"
poudarja Ocvirk.

Parižani, ki odkrito lovijo evropski vrh, so sicer trenutno tretji v skupini A za Barcelono in Pickom Szegedom. Tudi zato bo naloga še težja. A David Razgor se ne predaja vnaprej: "Trenutno imamo v Ligi prvakov vse v svojih rokah, imamo prednost, a oba konkurenta nas lahko hitro ujameta. Zato se na prednost ne smemo zanašati, temveč si moramo prizadevati, da tudi sami še kje ujamemo kakšno točko, da si zagotovimo napredovanje. Verjamem, da bomo hitro pravi in potem lahko na posameznih tekmah konkuriramo skoraj vsem ekipam, tudi Parizu."

Na rokometnem spektaklu v Celju obljubljajo tudi pestro drugo dogajanje in nagradno igro v čast polmilijontemu obiskovalcu. Vsi, ki bodo izpolnili in oddali prijavnico, se bodo potegovali za potovanje za dve osebi na sklepni turnir Lige prvakov v Kölnu.

Liga prvakov, 11. krog, skupina A

Nedelja ob 17.00:
CELJE PL - PARIS SG
ELVERUM - BARCELONA

Sobota:
PICK SZEGED - AALBORG
ZAGREB - FLENSBURG

Lestvica:              
BARCELONA       10 9 0 1 18
PICK SZEGED      10 8 1 1 17
PARIS SG        10 8 0 2 16
AALBORG        10 5 0 5 10
FLENSBURG       10 3 1 6  7
CELJE PIV. LAŠKO    10 3 0 7  6
ELVERUM        10 1 1 8  3
ZAGREB         10 1 1 8  3