Raul Gonzales je z Vardarjem leta 2017 osvojil Ligo prvakov. Foto: EPA
Raul Gonzales je z Vardarjem leta 2017 osvojil Ligo prvakov. Foto: EPA

V PSG-ju kar mrgoli vrhunskih igralcev. Tu so Francozi Nikola in Luka Karabatić, Luc Abalo, Thierry Omeyer, Nedim Remili, Danca Mikael Hansen in Henrik Toft Hansen, Nemec Uwe Gensheimer, Norvežan Sander Sagosen, Španec Viran Morros, Šved Kim Ekdal du Rietz in Hrvat Luka Stepančić.

Gonzales igri dodal španski pridih
PSG ima novega trenerja Raula Gonzalesa, ki ima samo en cilj, zvezdniško ekipo končno popeljati na vrh Evrope. "Z njegovim prihodom se je nekoliko spremenila igra francoskih prvakov. Dodal je španski pridih in vidi se, da PSG ne glede na individualno kvaliteto igra zelo enostaven rokomet. Ne 'komplicirajo', temveč iščejo preproste rešitve v napadu, velik poudarek pa dajejo trdni obrambi. V ta namen so dodali Virana Morrosa, specialista za obrambo. Ko jim uspe sestaviti ta segment igre, sledi veliko število lahkih zadetkov v napadu," je tekmeca opisal trener Celja Branko Tamše.

"Tudi po prejetem zadetku naredijo hiter prehod v napad in so izjemno nevarni. Nasploh nimajo slabih strani, dolgo so skupaj, dodali so Toft Hansena, že omenjenega Morrosa in ostrostrelca Kima Ekdala du Rietza. So ekipa, ki bi si jo sestavila večina trenerjev, zato tudi upravičeno ciljajo na naslov evropskega prvaka," je še dodal Tamše.

Od leta 2015 naprej sta se tekmeca pomerila štirikrat, vselej so se zmage veselili Francozi. PSG je v prvem krogu s 35:29 premagal Motor Zaporožje v gosteh. Remili je dosegel osem golov, Abalo in Nikola Karabatić sta jih dodala po pet.

Liga prvakov, skupina B, 2. krog:
FLENSBURG - ZAGREB 29:31 (16:16)

Nedelja ob 17.00:
PARIS SG - CELJE PIV. LAŠKO

SKJERN - MOTOR ZAPOROŽJE

PICK SZEGED - NANTES

Vrstni red: Paris SG, Flensburg, Zagreb, Skjern in Pick Szeged po 2, Celje Pivovarna Laško, Nantes in Motor Zaporožje brez točke.