Celjani bodo vse domače tekme v Ligi prvakov igrali v nedeljo ob 17. uri. Foto: www.alesfevzer.com
Celjani bodo vse domače tekme v Ligi prvakov igrali v nedeljo ob 17. uri. Foto: www.alesfevzer.com
Celjani ciljajo na osmino finala Lige prvakov

Danci so lani igrali v četrtfinalu tega tekmovanja, kljub temu si Celjani želijo evropsko sezono odpreti z zmago. Prevetreni slovenski prvaki, ki so jih po zadnji sezoni zapustili številni nosilci – zadnji med njimi je odšel Daniel Dujšebajev, ki se je vrnil v Kielce, so sezono začeli z nepričakovanim porazom v superpokalu proti Krki. Vtis so popravili v prvenstvu, ki so ga začeli z zmago nad Loko.

Misi so zdaj povsem pri Skjernu, za katerega igra tudi slovenski reprezentant Jan Grebenc.

"Gre za ekipo, ki je izjemno raznolika, pisana. Vemo, kakšen je danski rokomet. Od sredine tekme gledam in analiziram dogodke s tekme Skjerna. Moram se zahvaliti Mihi Žvižeju (igra v Esbjergu), ki nas sproti obvešča, kaj se dogaja s Skjernom. Imamo vse na voljo. Skjern vsako tekmo igra z drugačno postavo. Fantom želimo olajšati delo. Vse bomo strnili v en skupek, analizo, ki si jo bomo še ogledali," o prvem evropskem tekmecu pravi trener Celja Branko Tamše.

"Želja je, da odigramo dobro tekmo. Želimo si pozitiven rezultat. Skjern igra toplo-hladno. Miselnost Skandinavcev je, da se ne obremenjujejo, če so dva dni nazaj izgubili. V nedeljo bodo igrali maksimalno. Šport je zanje igra, uživajo v tem," je jasen Tamše.

O vzdušju v ekipi in željah je na novinarski konferenci v Celju in v družbi drugih celjskih športnih kolektivov ter kolesarske asa Primoža Rogliča spregovoril kapetan David Razgor. "Vzdušje je dobro. Po slabšem startu v sezono smo se sestavili, dobili tekmo DP. Naslednji dan smo se igralci dogovorili, da se dobro pripravimo na naslednjo tekmo. Ekipa Skjerna ima zelo veliko taktičnih zamislih. Na treh tekmah je vedno igrala drugače. Ne vemo, kaj pričakovati, ali bodo prišli v popolni postavi. Moramo narediti dobro pripravo, da bo potem lažje," pravi Razgor.

LIGA PRVAKOV
SKUPINA A, 1. krog

RHEIN NECKAR LÖWEN - BARCELONA
35:34 (16:13)
Dolenec brez gola za Barcelono.

Sobota:
MONTPELLIER - VARDAR
VESZPREM - KIELCE
KRISTIANSTAD - MEŠKOV BREST

SKUPINA B, 1. krog

MOTOR ZAPOROŽJE - PARIS SG
29:35 (12:17)
Nedelja ob 17.00:
CELJE PIV. LAŠKO - SKJERN
NANTES - FLENSBURG
ZAGREB - PICK SZEGED

Celjani ciljajo na osmino finala Lige prvakov