Tomaž Ocvirk je bil zelo zadovoljen po dveh zaporednih zmagah, v četrtek pa Celjane čaka velik test. Foto: www.alesfevzer.com
Tomaž Ocvirk je bil zelo zadovoljen po dveh zaporednih zmagah, v četrtek pa Celjane čaka velik test. Foto: www.alesfevzer.com

Celjani so s šestimi točkami trenutno na šestem mestu v skupini B. Imajo dve točki prednosti pred Nantesom, ki pa se bo v nadaljevanju še dvakrat srečal z odpisanimi Zagrebčani in položaj na lestvici se lahko še spremeni.

V peklenskem ritmu z eno postavo ne bodo zdržali
Slovenski prvaki so v izjemno napornem ritmu tekem, ki si sledijo na dva dni. Tako je vmes mogoč le en trening, pred vsako tekmo pa jih čaka še obvezno testiranje na novi koronavirus. Trener Tomaž Ocvirk se zaveda, da je v tem trenutku najpomembnejša regeneracija, saj časa za trening ni veliko.

"V tem trenutku je najpomembneje, da v strokovnem štabu trenažni proces pripravljamo tako, da se igralci kar najbolje regenerirajo, seveda pa moramo za to poskrbeti tudi zunaj skupnega dela. Dovolj mora biti hidracije, počitka in spanja. Že pred drugimi tekmami sem dejal, da bo potrebna rotacija, vsak igralec je pomemben, tako bo tudi tokrat," je dejal celjski strateg.

"Z eno postavo ne bomo zdržali. Tu ni samo Veszprem, niz tekem v Ligi prvakov in državnem prvenstvu se nadaljuje vse do začetka marca. Moramo biti pravi, je pa seveda veliko lažje te napore in regeneracijo opravljati, če zmagaš na takšni tekmo, kot smo mi proti Zagrebu," je dodal Ocvirk.

"O Veszpremu ni veliko za govoriti. Za njimi je slabši začetek, izgubili so obe tekmi proti Barceloni ter osvojili le točko v domačem prvenstvu, zato bodo v Celje prišli z veliko željo po zmagi, kar za nas ni dobra informacija. Po zmagah proti Nantesu in Zagrebu smo samozavestnejši in odločni, na četrtkovi tekmi moramo dati vse od sebe," je razmišljal Ocvirk.

Razgor: Iz tekme v tekmo rastemo
Podobno razmišlja tudi celjski kapetan David Razgor. "Zmaga proti Zagrebu je bila nekako pričakovana, v četrtek nas čaka veliko težji in močnejši tekmec. Mi se moramo zanašati na našo igro, iz tekme v tekmo rastemo, najpomembneje bo, da ponovimo predstavo iz Nantesa, kjer je le malokdo pričakoval dve točki. Zavedamo se, da je tekmec veliko močnejši od nas, a to mora potrditi na igrišču," pravi Razgor.

Blagotinšek in Marguč člana udarne zasedbe
Veszprem ima eno najmočnejših ekip na svetu, ki že leta kroji evropski vrh. Blaž Blagotinšek in Gašper Marguč sta člana močne zasedbe. Nekajkrat so bili Madžari blizu končnega zmagoslavja, na decembrskem zaključnem turnirju Lige prvakov za sezono 2019/20 v Kölnu pa so v polfinalu izgubili proti poznejšemu zmagovalcu iz Kiela.

Celje in Veszprem sta odigrala 15 tekem v Ligi prvakov. Slovenski prvaki so dosegli le po eno zmago in neodločen izid v sezoni 2007/08, vse druge obračune pa so izgubili.

Vlah podpisal triletno pogodbo
Dozdajšnji član hrvaškega prvaka Zagreba Aleks Vlah se seli k Celju Pivovarni Laško. Podpisal je triletno pogodbo.

23-letni Vlah je prve rokometne korake naredil v barvah koprskega kluba, katerega član je bil vse do začetka leta 2019, ko je odšel v Zagreb. V času nastopanja za Koper je dobil tudi prvo priložnost zaigrati za slovensko člansko reprezentanco, za katero ima 14 nastopov, pred tem je igral tudi za mlajše selekcije.

Zadnji dve sezoni je nastopal za zagrebški klub in se trikrat na uradnih tekmah pomeril s Celjani.

"S Celjem smo bili v stiku že takrat, ko sem igral še za Koper, in vedno je obstajal obojestranski interes. Vmes so se zadeve zgodile drugače, končal sem v Zagrebu, zdaj pa se je znova pojavila priložnost. Vesel sem, da smo se dogovorili, imel sem sicer še nekaj ponudb iz tujine, a prepričan sem, da je Celje prava sredina zame in moj napredek," je ob podpisu pogodbe dejal Vlah.


Skupina B, 11. krog:
NANTES - AALBORG
38:29 (18:14)
Ovniček 4 za Nantes.

Četrtek ob 20.45:
CELJE PIVOVARNA LAŠKO – VESZPREM

ZAGREB – BARCELONA

Preloženo:
MOTOR ZAPOROŽJE – KIEL

Vrstni red: Barcelona 20, Veszprem 13, Zaporožje 12, Aalborg 10, Kiel 9, Nantes in Celje po 6, Zagreb brez točk.