22-letni in 180 cm visoki Gašper Marguč je v letošnji sezoni zablestel v polnem sijaju. Foto: Aleš Fevžer
22-letni in 180 cm visoki Gašper Marguč je v letošnji sezoni zablestel v polnem sijaju. Foto: Aleš Fevžer
Borut Mačkovšek
Na položaju levega zunanjega bo glavno breme nosil Borut Mačkovšek, ki se po koncu sezone seli v Hannover. Foto: Aleš Fevžer
Hans Lindberg
Danec Hans Lindberg je bil z 69 goli najboljši strelec rednega dela Lige prvakov. Foto: EPA

Nemški klub je favorit dvoboja osmine finala, toda Celjani so z uvrstitvijo v izločilne boje najelitnejšega tekmovanja cilj že dosegli, zato bi lahko neobremenjeni poskušali vsaj na domači tekmi streti Hamburg. Eden najmočnejših adutov pivovarjev bo gotovo 22-letni Marguč. "Upam, da nam bo v polnem Zlatorogu uspelo. Motiva ne bo manjkalo," napoveduje desno krilo Celjanov.


Še nekaj dni vas loči do prve tekme s Hamburgom. Se že kaj pogovarjate o tem obračunu ali pa so misli še pri sredni tekmi državnega prvenstva z Mariborom? Kakšno je vzdušje v ekipi?
Pravzaprav se za zdaj ukvarjamo še z Mariborom. O Hamburgu še nismo veliko govorili.

V finalu pokala ste pred tednom dni gladko opravili z Gorenjem, tako da se se zdi vaša forma kar dobra.
Forma je dobra, imamo pa kar nekaj poškodb. Zadnji na listi poškodovanih je Mate Lekai, tako da imamo na položaju srednjega in levega zunanjega samo še tri igralce, Boruta Mačkovška, Sebastiana Skubeta in Davida Razgorja. Pred sezono smo jih imeli šest. Smo 'tanki', ampak verjamem, da bodo omenjeni trije zmogli. Zdaj ne smemo tarnati, pred nami je finiš sezone, za kar smo garali ves jesenski del.

Sami ste bili s 65 goli drugi strelec rednega dela Lige prvakov. Ste vrhunsko strelsko formo ohranili?
Upam, da sem jo. Počutim se v redu. To se bo pokazalo že proti Mariboru.

Za Hamburg igra kopica vrhunskih igralcev. Kdo poleg Hansa Lindberga, ki je vodilni strelec Lige prvakov, je po vašem mnenju najnevarnejši?
Poleg Lindbegra je najnevarnejši Domagoj Duvnjak, ki je motor njihove ekipe. Zagotovo so tu še drugi izjemni igralci, a na njega bo treba še posebej pritiskati.

Favorit je bržkone Hamburg, a že proti Kielu ste dokazali, da se lahko povsem enakovredno kosate tudi z največjimi. Lahko pričakujemo še eno presenečenje?
Tega ne moremo zagotoviti. Prepričan pa sem, da bomo dali vse od sebe, čeprav smo cilje v Ligi prvakov že dosegli. Vsaka dodatna tekma je le še plus za našo mlado ekipo. Če je padel Kiel, bomo poskušali v polnem Zlatorogu presenetiti še Hamburg.

Kaj bi utegnila biti vaša prednost?
Mi smo dosti mlajša ekipa od njih, tako da bomo poskušali z malo hitrejšo igro priti do prednosti. Temelj vsega je dobra obramba, ki bi nam omogočala gole iz 'konter' in 'polkonter'. To je sicer lahko reči, na igrišču pa je velikokrat obratno. Kakor koli, upam, da nam bo uspelo. Motiva ne bo manjkalo. Vsekakor se v soboto obeta prava tekma.

V državnem prvenstvu za vodilnim Gorenjem pred zadnjimi desetimi krogi zaostajate za tri točke. Zdi se, da vaše delnice kotirajo višje, kot so še pred mesecem dni. Menite, da bo o naslovu prvaka odločala zadnja tekma, ki bo 25. maja v Rdeči dvorani?
Do takrat je še daleč, še ogromno drugih težkih tekem. Izjemno pomembne bodo tako imenovane "manjše" tekme, denimo proti Krki in Trimu v gosteh. Vse je še odprto. Videli smo, da Gorenje lahko premagamo, zato bomo dali vse od sebe, da jih ujamemo. Glavni cilj pa je zasesti eno od prvih dveh mest, ki vodita v Ligo prvakov.