Gašper Marguč je optimističen pred dvobojem z evropskim prvakom. Foto: Urban Urbanc
Gašper Marguč je optimističen pred dvobojem z evropskim prvakom. Foto: Urban Urbanc
Zlatorog
Celjski klub je na tekmo povabil tudi glasilce, ki so pomagali pri nedavnih poplavah. Foto: BoBo

"Gre za najboljšo ekipo v Evropi, ki ima tudi največji proračun in Kiel ni le favorit te skupine, ampak tudi Lige prvakov," nasprotnika ocenjuje slovenski reprezentant Gašper Marguč, a dodaja: "Naše možnosti so se zmanjšale zaradi nekaterih težav s poškodbami, za nameček se je poškodoval še Luka Žvižej. A na tekmo moramo iti sproščeno in skušati nuditi čim boljši odpor."

Upajo na glasno podporo s tribun
Pri slovenskih podprvakih računajo na podporo s tribun. "Upam, da se bo zbralo čim več ljudi in da nas bodo spodbujali. Če imaš za sabo bučno publiko, te tudi ta lahko ponese in morda lahko celo presenetiš tekmeca," še pravi Marguč, ki obenem dodaja, da bo mlado moštvo dalo tudi na tej tekmi vse od sebe.

Previdni so v napovedih tudi v favoriziranem nemškem taboru. Uveljavljeni islandski strokovnjak Alfred Gislason, ki je s Kielom lani osvojil prav vse možne lovorike, je poln hvale na račun Celja, za katerega meni, da v domači dvorani lahko premaga prav vsakega tekmeca.

Gislason: Celje je zelo talentirano
"Celje sem vedno občudoval. Tu je bil vedno neke vrste rokometni tempelj, saj je rokomet tukaj takšna tradicija, kot jo najdeš le malo kje. V preteklosti je imelo Celje nekaj izjemnih ekip, ki jim ni bilo para v Evropi. Danes je ekipa sestavljena iz talentiranih mladih fantov in moje mnenje je, da bo ta ekipa v naslednjih letih še močno napredovala. Vendar že danes ta ekipa lahko premaga vsakogar, predvsem na domačem igrišču, zato bomo morali biti pozorni na vse igralce, če želimo zmagati, saj je glavna moč Celja celotna ekipa in ne posamezniki," je za spletno stran celjskega kluba med drugim povedal Islandec.

Obenem Gislason dobro pozna kakovost slovenskih rokometašev: "Imel sem srečo, da sem lahko delal z Romanom Pungartnikom in Renatom Vugrincem. Oba sta bila izjemna igralca, ki ju je krasil tudi izjemen karakter. To, da lahko spoznaš in delaš s takšnimi ljudmi, je eden izmed največjih privilegijev, ki jih moje delo prinaša."

Tekmo v Celju bosta sodila litovska sodnika Zigmars Stolarovs in Renars Licis.
Liga prvakov, skupina B, sobota ob 16.30:
CELJE P. L. - KIEL
Nedelja:
SÄVEHOF - VESZPREM
CONSTANTA - ATLETICO MADRID 23:28 (13:12)
Veszprem 8, Kiel 6, Sävehof in Atletico Madrid po 4, Celje in Constanta po 2.