Mariborske okrepitve Matic Verdinek, Dominik Mišković, Igor Žabič, Žiga Mlakar, Emir Taletović in Darko Cingesar. Foto: Boštjan Selinšek
Mariborske okrepitve Matic Verdinek, Dominik Mišković, Igor Žabič, Žiga Mlakar, Emir Taletović in Darko Cingesar. Foto: Boštjan Selinšek

To so državno prvenstvo, Pokal Slovenije in Pokal EHF. Trener Marko Šibila ima na voljo zasedbo, katere povprečna starost je manj kot 23 let. Priprave so večinoma opravili v Mariboru. Moštvo je zapustilo sedem igralcev, prišlo pa jih je šest in še dva iz mladinskega pogona.

Novinci so Emir Taletović, Darko Cingesar, Dominik Mišković, Žiga Mlakar, Igor Žabič in Matic Verdinek. "Te igralce je treba naučiti sprejemanja odgovornih vlog, kar je bolj značilno za izkušene igralce, a menim, da jim gre vseeno to dobro od rok. Verjamem, da bodo s svojo mladostno zagnanostjo nadomestili kakšno leto manj glede izkušenosti. Prepričan sem, da bomo v vseh treh tekmovanjih imeli pomembno vlogo in da nam uspe tudi kje koga presenetiti," je dejal trener Maribora Marko Šibila, ki si želi, da bi letošnja sezona bila bolj prizanesljiva glede poškodb.

Špelić: Biti kapetan je velika čast
V lanski sezoni se je grdo poškodoval Nikola Špelić, ki nato skoraj eno leto ni igral. Zdaj se vrača kot kapetan moštva. "Občutki ob vrnitvi so odlični. Ponovno treningi, igra in zabijanje golov. To, da sem postal kapetan, je zame še dodaten motiv in voditi moštvo tako na parketu kot zunaj njega je velika čast in zadovoljstvo. Upam, da bom upravičil zaupanje trenerja in upravnega odbora kluba," je dejal 23-letni Zagrebčan.

Rokomet obdržal visoko kakovost
Mariborčani sezono odpirajo v soboto v Sevnici. "Kljub nekemu padcu kakovosti pri vseh slovenskih kolektivnih športih menim, da je rokomet vseeno obdržal zelo visoko raven kakovosti. Upam si trditi, da kljub določenim razlikam nobeno od 12 moštev ni popoln avtsajder. V Sloveniji imamo nekaj izjemnih mladih igralcev, ki zdaj zapolnjujejo vrzeli, ki so jih ustvarili (pre)dobro plačani profesionalci. Želimo si obdržati stik s Celjem in Velenjem in če obstaja razlika, to poskušati zmanjšati. In ravno prvi nasprotnik Sevnica je takšen nasprotnik, ki ima odlične mlade igralce, ki znajo igrati rokomet. Na domačem terenu so še posebej neugodni in morali bomo pokazati vse, kar znamo, da osvojimo te pomembne prve točke," je zaključil Šibila.