Krimovke imajo v letošnji sezoni nižje cilje. Foto: Aleš Fevžer
Krimovke imajo v letošnji sezoni nižje cilje. Foto: Aleš Fevžer
Marta Bon
Marta Bon je predstavila cilje pred začetkom Lige prvakinj. Foto: Aleš Fevžer
Krim začenja 20. sezono v Ligi prvakinj

Osnovni cilj je priti iz skupine A, v kateri so še Hypo, Dinamo Volgograd in Leipzig. Prvi tekmec bo Hypo, tekma v Stožicah se bo začela ob 19.00.

"Naš glavni cilj je, da smo vsaj na tretjem mestu v skupini. Hypo je verjetno najbolj premagljiv, potem je tu Leipzig, ki je malce presenetljivo v kvalifikacijah izločil Ferencvaros. Sledi še ruska ekipa, ki je zelo kakovostna, posameznice ima boljše kot mi," je pojasnila trenerka Marta Bon, ki bo imela na voljo mednarodno pisano, a mlado zasedbo z devetimi tujkami.

V letošnji sezoni tudi vstopnina
Kljub vsem novostim in nižjemu proračunu, ki ga bodo vsaj deloma skušali po novem polniti tudi z vstopnino na tekmah (vstopnice bodo po 5 oziroma 3,5 evra), je petkov uvod proti Hypu priložnost za uresničitev prvih želja.

"Prvi cilj je ta, da uvodno tekmo začnemo z zmago. To je naša želja, ki je po mojem mnenju uresničljiva. Potem pa je moj hobi premagovati favorite. Bomo videli. Delali bomo čim bolje, kolikor se pač v teh okvirih da. Delamo kakovostno, veliko, treningi so na vrhunski ravni. Urejamo odnose, povezujemo se, verjamem, da bo to dovolj za vsaj želeno tretje mesto v skupini," je poudarila Bonova.

Izpadejo le zadnjeuvrščene ekipe
V Ligi prvakinj bo igralo 16 ekip, ki so razdeljene v štiri skupine. V skupini B so Budućnost, Thüringer, Vardar Barbare Lazović - Varlec in Podravka, v skupini C branilec naslova Györ, Viborg, Lokomotiva Zagreb, za katero igra Neli Irman, in Sävehof, v skupini D pa Larvik, Baia Mare, Metz Ane Gros in Lublin.

V drugi del tekmovanja bodo napredovale po tri najboljše ekipe iz vsake skupine. Nato bodo 12 klubov razdelili v dve skupini s po šestimi ekipami, iz katerih se bodo v izločilne boje uvrstile po najboljše štiri ekipe.

Skupina A, petek ob 19.00:
KRIM MERCATOR - HYPO
Sobota ob 16.30:
DINAMO SINARA - LEIPZIG

Skupina B, nedelja:
THÜRINGER - PODRAVKA
BUDUĆNOST - VARDAR

Skupina C, nedelja:
VIBORG - SÄVEHOF
GYÖRI - LOKOMOTIVA ZAGREB

Skupina D, petek:
BAIA MARE - LUBLIN
Sobota:
LARVIK - METZ

Krim začenja 20. sezono v Ligi prvakinj