Marta Bon bo le še do konca sezone na klopi krimovk. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Marta Bon bo le še do konca sezone na klopi krimovk. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Marina Vergeljuk
Marina Vergeljuk v soboto zaradi poškodbe ne bo mogla pomagati, zaradi nosečnosti v ekipi ne bo tudi Barbare Varlec. Foto: MMC RTV SLO
Bonova zapušča Krim

Prvi mesti v skupini 1 (in s tem polfinale) sta že zagotovljeni Itxaku in Budućnosti.

Bolj kot tekma z Romunkami pa je bila na novinarski konferenci v ospredju novica, da bo trenerka Marta Bon po koncu sezone zapustila slovenske prvakinje. "Ne želim pogovorov o nadaljevanju pogodbe, ker želim, da Krim v miru sestavlja ekipo za prihodnje. Sama vem, kako pomembno je, da trener sodeluje pri sestavi ekipe. Zato sem to želela narediti korektno, prav zaradi tega, da bodo v miru delali v prihodnje," je svojo odločitev čustveno pojasnila Bonova.

V izjavi za javnost je zapisala, da se Krimu zahvaljuje za dozdajšnje sodelovanje in dodala: "Menim, da smo v tem triletnem ciklu dobro sledili začrtani strategiji in postavili dobre temelje 'novega Krima'. V klubu so tako v igralskem kadru kot v strokovnem vodstvu posamezniki velikih potencialov in dobri ljudje. Vsem želim veliko uspehov v prihodnje."

Bonova je vodstvu predlagala, da v najkrajšem mogočem času imenuje novega trenerja, kar bi se lahko zgodilo že prihodnji torek, ko se bo sešel upravni odbor kluba. Med glavnimi kandidati za trenersko mesto na Krimu je selektor ženske reprezentance in nekdanji trener Krima Tone Tiselj, ki je krimovke dvakrat popeljal do naslova evropskih prvakinj.

Novi strateg bo moral zapolniti precej vrzeli v kadru, saj se po tej sezoni pogodbe iztečejo številnim nosilkam Krimove igre, med drugimi Andrei Lekić (ki jo povezujejo s prestopom v Györ), Jeleni Grubišić, Tamari Mavsar, Sergeji Stefanišin, Alji Koren in Dragani Cvijić, ki je domnevno tik pred prestopom k Budućnosti.

Liga prvakinj, 2. del, 6. krog
Skupina 1, sobota ob 17.30:

KRIM MERCATOR - OLTCHIM

Nedelja ob 19.30:
BUDUĆNOST - ITXAKO


Lestvica:

ITXAKO 5 4 0 1 +6 8
BUDUĆNOST 5 3 0 2 +12 6
OLTCHIM 5 2 0 3 -10 4
KRIM MERCATOR 5 1 0 4 -8 2


Bonova zapušča Krim