Vladan Matić je s svojimi varovanci že osvojil pokalno lovoriko, zdaj napada še prvenstveno zvezdico, ki bi bila za najtrofejnejši slovenski klub prva po letu 2010, skupaj pa osemnajsta. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Vladan Matić je s svojimi varovanci že osvojil pokalno lovoriko, zdaj napada še prvenstveno zvezdico, ki bi bila za najtrofejnejši slovenski klub prva po letu 2010, skupaj pa osemnajsta. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Luka Žvižej
Luka Žvižej je v Kopru dosegel osem golov. Foto: Aleš Fevžer
Celjani
Celjani so v letošnji sezoni izgubili oba prvenstvena obračuna z Velenjčani. Bili pa so gladko boljši v finalu pokala. Bodo zmagoviti ples zaplesali tudi v soboto? Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

Z morebitno zmago bi se Celjani, ki so v prejšnjem krogu slavili v Kopru, zavihteli na vrh lestvice. "Upam, da bo dvorana polna, tako da bodo fantje leteli na krilih navijačev. So lačni in žejni zmag in lovorik," trdi 42-letni srbski strokovnjak iz Šabca. Matić sicer meni, da bo odločitev o prvaku padla v zadnjem krogu 25. maja, ko bodo pivovarji gostovali prav v Velenju.


Bolj ko se sezona bliža koncu, boljši ste, kar ste navsezadnje potrdili tudi z zmago v Kopru. Ste pričakovali takšen razplet?
Nismo upali, da se lahko vmešamo v boj za sam vrh. A v teku sezone je Cimos zaradi vseh težav začel izgubljati stik z vrhom, medtem ko smo mi držali korak z Velenjčani in zdaj smo tu. Šest krogov pred koncem točko za njimi. Zelo dobro smo odigrali Evropo in v Laškem osvojili pokal, zato smo z doseženim zelo zadovoljni. Fantje se razvijajo v dobro smer. Bomo videli, kako se bodo zadeve razpletle.

Glede na to, da vas v soboto čaka derbi z Gorenjem, si lepše popotnice ne bi mogli zaželeti, kajne?
Zagotovo. V Koper smo šli, da zmagamo. Že po 15 minutah se je videlo, da smo z glavami na tekmi, da vemo, zakaj smo tam, napravili smo, kar smo se dogovorili. Ko se je tekma razvijala, smo delovali zrelo in tekmo tudi odločili v našo korist. Vidi se napredek, saj zdaj težke tekme lažje pripeljemo do konca.

Zdi se, da so v primerjavi z vami Velenjčani nekoliko padli v formi, saj so v Kopru gladko izgubili, medtem ko ste vi zanesljivo zmagali. Ste zato favoriti sobotne tekme?
Ne bi rekel. Tekma v Kopru je zanje prišla v nepravem trenutku, po reprezentančni akciji. Imeli so le en dan, da se pripravijo. Reprezentanti so bili utrujeni, Koper pa je nevaren na svojem igrišču. Že naslednje tekma proti Krki je dokazala, da so se Velenjčani vrnili na zmagovito pot.

Kaj boste naredili, da vaši varovanci proti Gorenju ne bi pregoreli v preveliki želji?
Mislim, da smo zdaj toliko zreli, da to ne bi smela biti težava. Ne bi želel, da se ponovi Hamburg. Iz dveh prvenstvenih porazov in pokalne zmage nad Gorenjem moramo izvleči nauk, nato pa mirno in preudarno odigrati tekmo.

Kaj je vaš najmočnejši adut?
Mladost. Lahko je sicer tudi minus, a v tem trenutku, ko imamo samozavest, je to prednost. Upam, da bo dvorana polna, tako da bodo fantje leteli na krilih navijačev. So lačni in žejni zmag in lovorik.

Ne glede na razplet pa prvenstvo po sobotni tekmi še ne bo odločeno. Menite, da bo prvak znan po zadnji tekmi, ki bo 25. maja v Rdeči dvorani?
Mislim, da bo odločitev res padla v zadnjem trenutku, saj tako nas kot tudi Gorenje do konca čaka še nekaj težkih tekem. Po derbiju gostujemo v Mariboru, ki je doma neugoden, sploh proti nam je vedno še dodatno motiviran. Po reprezentančni akciji na začetku maja gostujemo še v Trebnjem, tako da je še vse odprto. Nam je pa zmaga nad Koprom dala mirnost, saj smo si z njo zagotovili Ligo prvakov. To pomeni, da smo cilje v letošnji sezoni že dosegli. Vse, kar bo več, bo še dodaten plus.

Kapetan slovenske reprezentance Uroš Zorman je za enega izmed slovenskih časnikov dejal, da če Celjani zmagajo sobotno tekmo, bodo tudi novi prvaki, saj so Velenjčani neprepričljivi in z glavami že nekje drugje. Kakšen je vaš komentar?
Ne bi komentiral tega. Uroš je na Poljskem malo daleč. Treba je biti na tleh z obema nogama in samo razmišljati o vsaki naslednji tekmi. Kar bo, bo.