Trener pivovarjev Vladan Matić je svojim varovancem čestital za borbenost. Pred nadaljevanjem sezone je optimističen. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Trener pivovarjev Vladan Matić je svojim varovancem čestital za borbenost. Pred nadaljevanjem sezone je optimističen. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Rhein Neckar Löwen
Rhein Neckar Löwen po devetih krogih nemškega prvenstva za točko zaostaja za vodilnim Kielom. "Levi" so v Bundesligi še brez poraza, medtem ko so v Ligi prvakov izgubili proti Veszpremu. Kim Ekdahl du Rietz (na sliki) je Celjanom zabil tri gole. Foto: EPA
Celjani so se prepozno prebudili

ponovil napak "zeber" in je v Zlatorogu zanesljivo zmagal z 28:25.

"Levi" iz Mannheima, po devetih krogih drugouvrščena ekipa nemškega prvenstva, so si pot do prve zmage v letošnji sezoni Lige prvakov stlakovali že v prvem polčasu, ko so na krilih odličnega vratarja Niklasa Landina, ki je Celjanom ubranil kar nekaj izjemnih priložnosti, ušli na 13:7. Prednost so nato brez težav ubranili.

Matić: Preveč smo spoštovali nasprotnika
"Že pred tekmo sem dejal, da bi se moralo vse poklopiti, da bi zmagali. Prvi polčas je bil zelo slab, posebej v napadu, kjer smo zgrešili preveč 'zicerjev', vključno z dvema sedemmetrovkama. Preveč smo jih spoštovali. V drugem polčasu smo se pobrali, zmanjšali razliko, a so bili nasprotniki preveč kvalitetni, da bi dovolili preobrat. Nismo se osramotili, saj je Rhein Neckar najboljša ekipa Bundeslige," je srečanje ocenil trener pivovarjev Vladan Matić, ki upa, da bo njegova ekipa že na naslednji tekmi proti Zaporožju povezala skupaj dva dobra polčasa.

Žvižej: Naprej gremo lahko dvignjene glave
Luka Žvižej je bil s štirimi goli iz prav toliko poskusov precej natančnejši kot nekateri njegovi kolegi: "Realizacija v prvem polčasu je bila slaba, saj je Landin ustavil nekaj čistih strelov, tako da so naredili odločilno razliko. V drugem polčasu smo odigrali dosti bolj zrelo, na žalost pa točke niso ostale doma. Vseeno mislim, da gremo lahko dvignjenih glav naprej v naslednjo tekmo. Čestitke fantom za borbo, vsem tistim, ki so prišli v Zlatorog, pa lepa hvala in obljubljam borbo tudi za naprej. Morate vedeti, da v Ligi prvakov ni slabe ekipe, za katero bi rekel, da so 'avtsajderji'. Naš cilj je uvrstiti se v osmino finala. Delamo na tem in verjamem, da nam bo uspelo."

Marguč: Forma se dviga
Gašper Marguč je prepričan, da se forma Celjanom dviga: "Po našem zaostanku tako izkušena ekipa, kot je Rhein, prednosti ni izpustila iz rok. A že v četrtek nas čaka pomembnejša tekma z vidika napredovanja. Moramo se dobro pripraviti in poskusiti zmagati proti Zaporožju. V igri napredujemo, muči nas le realizacija."

Manojlović: Celjanom bo uspelo
Stari znanec s slovenskih rokometnih igrišč Nikola Manojlović je po Gorenju in Cimosu Celjane premagal še z Rhein Neckarjem, kamor se je letos poleti vrnil po sezoni 2009/10. "Resno smo šli v tekmo, saj smo vedeli, da ima Celje dobro ekipo, ki lahko doma premaga vsakogar. V drugem polčasu smo se zadovoljili z visokim vodstvom, kar je Celje izkoristilo in se približalo, a smo ubranili prednost. Spodrsnilo nam je proti Zaporožju, blizu smo bili tudi v Veszpremu, a veliko je še tekem in mislim, da bo na koncu vse na svojem mestu. Kar se pa tiče Celjanov, menim, da se bo tudi njim uspelo prebiti v osmino finala."

V četrtek ob 18.00 z Zaporožjem
Celjani so torej doživeli pričakovan poraz, ki pa ni nič tragičnega. Tekme, ki bodo odločale o njihovi usodi v letošnji sezoni Lige prvakov, šele prihajajo. Prva že v četrtek ob 18.00 v Harkovu, kjer domače tekme igra Zaporožje.

Celjani so se prepozno prebudili