23-letni kapetan Gorenja Niko Medved za člansko ekipo igra že od 17. leta. Poleg športne kariere Medved tudi študira, končuje drugi letnik ekonomske fakultete v Ljubljani. Foto: Aleš Fevžer
23-letni kapetan Gorenja Niko Medved za člansko ekipo igra že od 17. leta. Poleg športne kariere Medved tudi študira, končuje drugi letnik ekonomske fakultete v Ljubljani. Foto: Aleš Fevžer
Niko Medved
Velenjčani imajo dobre možnosti, da se v Ligi prvakov prebijejo v osmino finala. Foto: Aleš Fevžer

Toda Velenjčani, aktualni prvaki, so jeseni dvakrat premagali pivovarje in napovedali, da naslova ne bodo kar tako izpustili iz rok. Trener Ivan Vajdl je precej spremenjeno in pomlajeno ekipo v razmeroma kratkem času uigral v kompaktno zasedbo, ki pa ima še veliko rezerv.

Tega se zaveda tudi kapetan os Niko Medved, ki poudarja, da prvenstvo še ni odločeno. Sploh glede na dejstvo, da je Celjane pred dnevi prevzel še do lani trener Gorenja Branko Tamše.


Pred začetkom sezone je za favorita veljalo Celje, a po polovici prvenstva kaže, da ste najmočnejša ekipa še vedno vi. Vas je to presenetilo?
Ni me presenetilo, saj smo od prvega dne naprej trdo trenirali. Že na začetku priprav smo se dobro začutili. Nobeden izmed novincev ni imel težav z vključevanjem v ekipo. Res pa je, da je bilo Celje v vlogi favorita.

Čeprav ste po lanski sezoni precej spremenili ekipo, ste se dokaj hitro uigrali in dosegli visoko stopnjo homogenosti.
Letošnja ekipa je precej mlajša in manj izkušena od lanske. Kljub temu mislim, da bomo dostojno nasledili predhodnike. Tudi prejšnja ekipa ni na visoko raven prišla čez noč. Upam, da se bo to postopno zgodilo tudi s to ekipo. Potrebujemo še več časa, da se začutimo predvsem v obrambi in jo dvignemo na višjo raven.

Celjane je prevzel Branko Tamše, vaš nekdanji trener, ki vas dobro pozna, seveda pa tudi vi njega. Menite, da bodo pivovarji z njim močnejši in nevarnejši?
To je zagotovo prednost Celjanov, saj pozna večji del naše ekipe do potankosti. Če je odločujoča, pa bomo videli v končnici. Če še enkrat prikažemo željo, boj in tak ekipni duh, kot smo jih prikazali v Celju, lahko pričakujemo še eno zmago.

Zdi se, da na tekmah s Celjani daste od sebe še več kot sicer. Je to res ali gre za zgolj novinarski vtis?
To drži. Tekme med Gorenjem in Celjem so sanje vsakega domačega rokometaša. Polna dvorana in sosedski naboj še dodatno motivirata.

Tri točke prednosti imate pred Celjani. Bo to zadoščalo, da ubranite naslov?
Vsekakor je prednost lepa, a nič še ni odločenega. Celje ima to ekipo že tri leta. Svojo formo bodo v nadaljevanju sezone še stopnjevali. Novi trener bo vnesel še dodatne zahteve. Pred zadnjo tekmo s Celjem sem napovedal, da je sicer izjemnega pomena, ni pa odločilna. Spomladi se srečamo še dvakrat. Oboji pa bomo igrali še po tri tekme z Mariborom, da ne govorim še o preostalih srečanjih, kjer prav tako ne sme biti 'kiksov'.

V tem tednu se končuje prvi del prvenstva. Najbrž ste že utrujeni po napornem ritmu.
Igralci, ki igramo več, smo že načeti, zato odhajamo na zaslužen počitek. Načrt je, da se zberemo 6. januarja, potem pa začnemo zimske priprave.

Za reprezentanco še nista zaigrali. Pričakujete poziv selektorja Borisa Deniča?
S tem se ne obremenjujem. Vpoklica si želim. Namen je, da trdo delam in se dokazujem. Če bo to dovolj za Deniča, bom vesel.