Tomaž Ocvirk je v soboto zadnjič vodil Celje. Foto: www.alesfevzer.com
Tomaž Ocvirk je v soboto zadnjič vodil Celje. Foto: www.alesfevzer.com

Tomaž Ocvirk je najuspešnejšo slovensko rokometno ekipo vodil od septembra 2018. V tem času je klub dvakrat popeljal v izločilne boje Lige prvakov in osvojil oba naslova državnih prvakov. Ocvirk je pred tem vodil tudi mladinsko selekcijo.

Sorodna novica Trebanjci spravili na kolena Celjane in se vmešali v boj za naslov

V soboto porazu proti Trimu
Celjani so v soboto izgubili derbi državnega prvenstva proti Trimu iz Trebnjega. Sicer so še vedno prvi, a prednost je precej manjša, kot bi si želeli. "Tomažu smo hvaležni za njegovo delo, prispevek in ljubezen do kluba, za katerega je bil in prepričan sem, da je še vedno, pripravljen storiti vse. To pove vse o tem, kakšen človek je, in zato smo mu vsi hvaležni. Prepričani smo, da bomo z njim v določeni obliki sodelovali tudi v prihodnje, Tomaž je del našega kluba in tega tudi ta odločitev ne bo spremenila," je novico sporočil direktor Rok Plankelj.

Cilj je jasen – naslov državnega prvaka. Foto: www.alesfevzer.com
Cilj je jasen – naslov državnega prvaka. Foto: www.alesfevzer.com

Za Celje igral deset sezon
Klub bo do konca sezone treniral Luka Žvižej, dosedanji trener mladincev, v prejšnji sezoni pa je bil eden od Ocvirkovih pomočnikov. Sam je za Celjane igral deset sezon in je četrti tako na klubski lestvici zadetkov kot nastopov.

O vsem odločajo sami
"Znašli smo se v težkem položaju, ki jo moramo skupaj rešiti. Smo v neugodnem položaju, do konca so štiri tekme, kjer pa imamo vse v svojih rokah, kar je najpomembnejše. Verjamem, da nam bo uspelo, moramo pa vsi stopiti skupaj in z maksimalno borbo obrniti vse nazaj v našo korist. Časa ni veliko, a še vedno dovolj, najbolj pomembno pa je, da se po najboljših močeh vsi borimo za skupni cilj in naredimo to, kar se od nas pričakuje," je pred novim izzivom povedal Žvižej.