Rokometašice Györa se veselijo tretjega naslova evropskih klubskih prvakinj. Foto: Reuters
Rokometašice Györa se veselijo tretjega naslova evropskih klubskih prvakinj. Foto: Reuters
Rokometašice Vardarja
Dekleta iz Skopja so se odlično upirala favoriziranemu Györu, a v podaljšku jim je zmanjkalo zbranosti in sreče. Foto: Reuters

Za Györ je to tretja lovorika v zadnjih petih letih. V tekmi za tretje mesto je bil CSM Bukarešta s 26:20 (13:12) boljši od Budućnosti iz Podgorice.

Györ, ki je lani v finalu nekoliko nepričakovano izgubil z Bukarešto, ki je letos v tekmi za tretje mesto premagala Budućnost, je po treh letih spet najboljši v Evropi. Tretjič v zadnjih petih letih in tretjič v svoji zgodovini, še dvakrat pa je, ob lanskem porazu, izgubil v finalu.

V podaljšku bolj zbrane rokometašice Györa
Toda pot do končne zmage je bila za varovanke španskega trenerja Martina Ambrosia vse prej kot lahka. Ob polčasu so madžarske prvakinje sicer vodile s tremi goli prednosti, do nje so prišle v obdobju med 15. in 20. minuto, ko so po izenačenju na 9:9 povedle s 13:10, prednost pa so ohranile do konca prvih tridesetih minut. Rokometašice Vardarja, za katere je bil to prvi finale v Ligi prvakinj, na vseh treh dozdajšnjih zaključnih turnirjih so osvojile tretje mesto, so v dramatičnem drugem polčasu izid izenačile, v podaljšku pa so bile bolj zbrane nasprotnice. Zmagoviti gol je prispevala Nore Moerk za 31:29, zaostanek je na -1 s sedmih metrov znižala Alexandra Lacrabere.

Mavsarjeva trikrat zatresla mrežo
Najboljši strelki madžarske ekipe sta bili Norvežanka Moerkova in Nizozemka Cornelia Nycke Groot, obe sta zadeli po šestkrat, po šestkrat pa sta bili za Vardar uspešni tudi Nemka Anja Althaus in Francozinja Alexandra Lacrambe. Trikrat je mrežo Györa zatresla tudi slovenska reprezentantka Tamara Mavsar, enkrat pa je bila uspešna Barbara Lazović.

Bukarešta zanesljivo do tretjega mesta
V tekmi za tretje mesto je bila Bukarešta praktično vso tekmo v vodstvu, z devetimi goli pa se je izkazala Švedinja Isabelle Gullden. V ekipi Budućnosti je pet golov dosegla Katarina Bulatović, tretja slovenska reprezentantka na zaključnem turnirju Neli Irman pa se ni vpisala med strelke.

Liga prvakinj, zaključni turnir, Budimpešta

Finale:
GYÖR - Vardar
* 31:30 (26:26, 15:12)
Moerk in Groot po 6; Althaus in Lacrambe po 6, Mavsar 3, Lazović 1.

Za tretje mesto:
Budućnost - BUKAREŠTA
20:26 (12:13)
Bulatović 5; Gullden 9, Irman brez gola

Polfinale:
Budućnost - GYÖR
20:26 (9:12)
Neagu 7, Irman 0; Görbicz 9.

Bukarešta - VARDAR
33:38 (13:21)
Penezić in Radičević 7, Lazović 2,
Mavsar brez gola.