Krimovke so lani v Ligi prvakinj igrale v 2. delu tekmovanja (torej med dvanajst najboljših), kjer pa niso bile konkurenčne (ena zmaga, pet porazov). Foto: www.alesfevzer.com
Krimovke so lani v Ligi prvakinj igrale v 2. delu tekmovanja (torej med dvanajst najboljših), kjer pa niso bile konkurenčne (ena zmaga, pet porazov). Foto: www.alesfevzer.com
Barbara Varlec in Ljudmila Bodnjeva
Bo Barbara Varlec Lazović spet oblekla dres Krima? Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

Krimovke so predstavile ekipo za sezono 2015/16, v kateri imajo jasne cilje glede domačih tekmovanj, torej osvojitev prvenstva, pokala in superpokala, medtem ko v Ligi prvakinj, v kateri bodo igrale v skupini A skupaj z Larvikom, Rostov-Donom in kvalifikantom, ostaja vse skupaj še malce nejasno.

Želja: vrhunska zunanja igralka
Krimovke so v pretekli sezoni Lige prvakinj napredovale v drugi del tekmovanja, kar je bil tudi glavni cilj ob vseh domačih lovorikah. Vse to so v prvem letu triletnega cikla izpolnile, zdaj pa jih čaka branjenje domačih lovorik in igranje v zahtevni skupini v Ligi prvakinj, v katero bo prišel še eden izmed kvalifikantov (danski Esbjerg, romunski Baia Mare, beloruski BNTU Minsk ali turška Ankara).

Trenerka Krima Marta Bon tako ni želela preveč govoričiti o ciljih v elitnem klubskem tekmovanju, ne nazadnje tudi zaradi tega, ker bi se dodobra osvežena ekipa lahko še malce spremenila. Bonova si namreč želi še eno zunanjo igralko svetovnega kova, ki je dobra tudi v obrambi. Želja je tudi nekdanja krimovka Barbara Varlec Lazović.

Avgusta na dva pripravljalna turnirja
Letos so Krim, ki bo proračunsko na približno enaki ravni kot v pretekli sezoni, okrepile Vesna Milanović Litre iz Györa, Marija Obradović iz Zagorja, Amra Panđić iz Žalca ter Neža Avbelj iz Krke. Iz Krimove rokometne šole pa so se članski ekipi pridružile Aneja Beganović, Špela Potisek, Natalija Kundija, Julija Prepeluh, Ana Zrimšek in Urša Urbančič.

Krimovke bodo priprave na sezono začele danes, potem pa bodo šle tudi na Vogel in avgusta igrale še na dveh prijateljskih turnirjih, in sicer pri Podravki in na memorialu Vinka Kandije, kjer bodo ob Krimu igrali še Hypo, Budućnost in Podravka.

"V klubu želimo predvsem nadaljevati začeto v lanski sezoni, ko smo doživele tektonske spremembe in začele na novo. Cilj je nadaljevanje uveljavitve igralk, ob tem pa jih čim prej pripeljati do vrhunske uspešnosti ter posledično priti do zadanih ciljev, ki so jasni predvsem na domači sceni, medtem ko bomo v Ligi prvakinj igrale tekmo za tekmo. Poskusile bomo preseči same sebe na kakšni tekmi, kot na primer lani proti Dinamu iz Volgograda. Upamo, da bomo doživele tudi kakšen takšen vzpon, kot ga je imela Elizabeth Omoregie," pravi Bonova.

V ospredju še vedno finančna sanacija kluba
Ta je pohvalila tudi napredek Lare Hrnčič, Sanje Gregorc, Mance Jurić ter kot dokončno uveljavljeni igralki izpostavila kapetanko Tamaro Mavsar in vratarko Mišo Marinček. "Ocenjujem, da delamo dobro, poskušamo razumeti tudi to, da delamo na finančni sanaciji kluba. Vsi skupaj delujemo, verjamem, v dobro ljubljanskega rokometa, slovenskega športa, predvsem pa Krima."

Ekipa Krima Mercatorja za sezono 2015/16:
Neža Avbelj (Slo, leva, srednja zunanja), Mirjeta Bajramoska (Mak, leva zunanja), Polona Barič (Slo, levo krilo), Aneja Beganović (Slo, krožna napadalka), Lara Hrnčič (Slo, desna zunanja), Manca Jurič (Slo, krožna napadalka), Alja Koren (Slo, desno krilo), Natalija Kundija (Slo, leva zunanja), Maja Luković (Srb, desno krilo), Miša Marinček (Slo, vratarka), Tamara Mavsar (Slo, levo krilo), Vesna Milanović-Litre (Hrv, krožna napadalka), Marija Obradović (Srb, leva zunanja), Elizabeth Omoregie (Bol, srednja zunanja), Amra Panđić (Slo, vratarka), Špela Potisek (Slo, desno krilo), Julija Prepeluh (Slo, levo krilo), Sergeja Stefanišin (Slo, vratarka), Urša Urbančič (Slo, desno krilo), Ana Zrimšek (Slo, desna
zunanja), Nina Zulić (Slo, srednja zunanja).