Član Gorenja Aleks Kavčič je bil izbran za najboljšega igralca pretekle sezone državnega prvenstva. Foto: www.alesfevzer.com
Član Gorenja Aleks Kavčič je bil izbran za najboljšega igralca pretekle sezone državnega prvenstva. Foto: www.alesfevzer.com

Najboljše posameznike so po 26. odigranih krogih izglasovali trenerji sodelujočih ekip, vodstvo Lige NLB pa je podelilo nagrade posameznikom.

Nagrado igralca sezone si je prislužil motor velenjske ekipe, Aleks Kavčič. Srednji zunanji rokometaš je na 21 tekmah dosegel 82 zadetkov in bil eden izmed najpomembnejših členov zasedbe Zorana Jovičića vse do nesrečne poškodbe rame na evropski tekmi, zaradi katere je moral izpustiti zaključek sezone.

Na najpomembnejših obračunih sezone za Velenjčane se je še posebej izkazal Kavčičev soigralec, vratar Aljaž Panjtar. Škofjeločan je najboljše prihranil za odločilni del sezone, ko je blestel na dvobojih s Celjani (16 obramb), Izolani (8 obramb) in Koprčani (8 obramb) ter v veliki meri pripomogel k vrnitvi naslova državnega prvaka v Velenje.

Naslov najboljšega strelca Lige NLB za sezono 2020/21 pa si je s 155 goli na 26 tekmah pristreljal koprski srednji zunanji Tine Poklar.

Robert Beguš se je vrnil v Ribnico
Na trenersko klop rokometnega kluba Riko Ribnica se je vrnil tvorec največjih uspehov te ekipe v samostojni Sloveniji Robert Beguš. Nasledil bo Gregorja Cvijića, ki je klub v minuli sezoni pripeljal do šestega mesta. Beguš je v Ribnico prvič prišel v sezoni 2013/14 in že v svoji krsti sezoni člansko ekipo prvič popeljal v končnico za prvaka. Sledilo je 5. mesto v sezoni 2014/15 in za tem uspešna sezona 2015/16, ki je Ribnici prinesla dve bronasti medalji - v prvenstvu in pokalnem tekmovanju. V sezoni 2016/17 je Ribnica prvič zaigrala v evropskem pokalu EHF in se preko kvalifikacij uvrstila v skupinski del tekmovanja. Beguš je v Ribnici deloval štiri sezone.

Beguš: Ribnica sodi v vrh slovenskega rokometa
"Zadovoljen sem, da me je predsednik Obrstar poklical, da se spet vrnem nazaj v Ribnico, kraj, kjer sem vsaj v moškem rokometu dosegal največje uspehe, kraj, ki ima izredno bogato rokometno tradicijo, okolje, ki živi s tem športom in pa predvsem navijače, ki so eni najboljših v Sloveniji. Zavedam se, da vsaj pet igralcev odhaja in jih bo treba ustrezno nadomestiti. Mlade igralce bomo počasi vključevali v moštvo in mislim, da se za prihodnost ribniškega rokometa, kar se tiče domačih igralcev, ni bati. Deloval bom v smeri, da se ribniški rokomet vrne tja, kamor po mojem mnenju sodi, torej v vrh slovenskega rokometa,"
je za spletno stran kluba povedal Beguš.

Makedonec Toše Ončev okrepil Trebnje
Trebanjski levi bodo v prihodnjo sezono krenili z novo okrepitvijo na položaju srednjega in levega zunanjega. Konkurenco na omenjenih položajih bo v naslednjih treh letih zaostril nekdanji mladi makedonski reprezentant in otrok tamkajšnjega velikana Vardarja iz Skopja, 24-letni in 187 cm visoki Toše Ončev. V Trebnje prihaja iz vrst makedonskega prvoligaša Rabotničkega, pred leti pa je igral s številnimi svetovnimi zvezdniki in pod taktirko takratnega Vardarjevega stratega, Raula Gonzaleza. "Ponosen sem, da bom v prihodnjih treh letih branil barve trebanjskih levov. Veselim se sodelovanja z rokometno legendo, Urošem Zormanom, in verjamem, da lahko v prihodnosti naredimo zares odlično zgodbo," je po podpisu pogodbe povedal Ončev.