Brest je v Ligi Seha na četrtem mestu s 17 točkami. V Ligi prvakov so doma premagali Rhein Neckar in Kristianstad, v gosteh pa Zagreb. Foto: www.alesfevzer.com
Brest je v Ligi Seha na četrtem mestu s 17 točkami. V Ligi prvakov so doma premagali Rhein Neckar in Kristianstad, v gosteh pa Zagreb. Foto: www.alesfevzer.com

a jih čaka še en medsebojni obračun v Ligi prvakov, ki bo imel precej večjo težo.

Bolj ali manj je jasno, da bo boj za napredovanje v osmino finala potekal med Celjem, Kristianstadom in Zagrebom. V primeru sobotne zmage Celjanov v Belorusiji pa bi to postal četveroboj. Po šestih krogih ima Meškov Brest 6 točk, tri več od Celja in Kristianstada ter štiri več od Zagreba.

Čeprav gre v primeru Bresta za slovenskim ljubiteljem športa manj znano ekipo, je beloruski prvak z več kot petimi milijoni evrov proračuna izjemno dobra ekipa, ki ima v svojih vrstah številne odlične rokometaše, med drugimi tudi slovenskega reprezentanta Simona Razgorja, ki pa zaradi bolezni ne bo igral.

Povprečna starost ekipe je slabih 30 let in je najstarejša ekipa v tem tekmovanju. Latvijec Dainis Kristopans je z 213 cm najvišji in s 135 kg najtežji igralec tega tekmovanja in je za Srbom Stojkovićem drugi strelec ekipe. Iz Srbije prihaja še Rajko Prodanović, tu so še Hrvat Ljubo Vukić, Rus Pavel Atman, madžarski Iranec Iman Jamali ter domačina Šilovič in Denis Rutenka. V vratih je Hrvat Ivan Pešić.

Na gostovanju pred enim mesecem so Celjani izgubili s 36:29. "Pred dobrim mesecem dni smo izkusili moč in kakovost Meškova, še posebej, ko igrajo doma. Specifika tega gostovanja tako v SEHI kot tudi v Ligi prvakov je zelo naporna pot, ki je pred nami in ki se ji je praktično nemogoče izogniti. Ampak to čaka vsako ekipo, ki tam gostuje in mi smo na tej tekmi odločeni prikazati takšno tekmo, kot smo jo na derbiju z Velenjem. Naša želja je, da igramo takšen rokomet, kot si ga zamišljamo, torej hiter, s hitrimi prehodi, tekočo igro v napadu in s trdno obrambo, kolikor je to pač mogoče. Vsega tega nam je po malem manjkalo na tistem obračunu v Ligi SEHA, ki smo ga izgubili. Odigrati moramo bolj čvrsto, se dobro pripraviti na vse njihove akcije, predvsem pa moramo igrati veliko, veliko hitreje kot na tisti tekmi. Ne samo prehodi, temveč tudi igra na postavljeno obrambo mora biti hitrejša in mislim, da bi to lahko bil eden izmed ključev, ki bi nam morda lahko malce olajšal delo v samem napadu," je tekmo napovedal trener Branko Tamše.

Skupina B, sobota ob 17.30:
MEŠKOV BREST - CELJE PL
ZAGREB - KIELCE 23:26 (12:11)
RHEIN NECKAR L. - VARDAR četrtek
KRISTIANSTAD - PICK SZEGED sobota

Vrstni red: Vardar 10, Kielce 10, Rhein Neckar 9, Pick Szeged 7, Meškov 6, Celje in Kristianstad po 3, Zagreb 2 točki.

Zmagovalca skupin se uvrstita v četrtfinale, ekipe od 2. do 6. mesta pa v osmino finala.