Ana Gros je bila z enajstimi goli pričakovano gonilna sila slovenskega napada. Foto: RZS
Ana Gros je bila z enajstimi goli pričakovano gonilna sila slovenskega napada. Foto: RZS

Slovenke so v Novem Ulmu vso tekmo zaostajale, že v prvem polčasu, ko je bila obramba premalo agresivna, tudi za pet golov (16:11). V drugem polčasu se je razlika dolgo vrtela okrog treh golov, dokler Nemke niso ušle na 27:21. Z enajstimi goli je bila v napadu najopaznejša Ana Gros.

Slovenke sanjajo prvi olimpijski nastop, na turnirju v Novem Ulmu morajo zdaj po porazu z Nemčijo premagati Paragvaj in Črno goro. Foto: RZS
Slovenke sanjajo prvi olimpijski nastop, na turnirju v Novem Ulmu morajo zdaj po porazu z Nemčijo premagati Paragvaj in Črno goro. Foto: RZS

Preveč napak in zgrešenih "zicerjev"
"To ni bila tista igra, ki smo jo želele prikazati. Preveč napak je bilo v obrambi in napadu, preveč je bilo zgrešenih stoodstotnih priložnosti. Nič ni izgubljeno, moramo pa razmisliti, kaj je bilo narobe, in se dobro pripraviti na preostali tekmi. Začele smo zelo nežno, to ni ključ do zmage. V drugem polčasu je bila obramba boljša, a žal v napadu ni šlo," je za Val 202 povedala Alja Varagić. Tjaša Stanko pa je dodala: "Smo razočarane, a imamo hvala bogu popravni izpit, ki ga ne smemo zapraviti."

Katharina Filter igralka tekme
V prvem polčasu (17:14), ko so manjkale obrambe obeh slovenskih vratark, je bila v nemškem napadu razpoložena Julia Madhof (pet od devetih golov v prvih 30 minutah), v drugem pa Xenia Smits. Slovenkam je zmanjkalo tudi nekaj sreče, saj je kar nekaj strelov ustavila vratnica. Nemška vratarka Katharina Filter je sicer odlično branila, izbrali so jo za igralko tekme.

V soboto s Paragvajem, v nedeljo s Črno goro
V slovenski izbrani vrsti je bila ob kapetanki Ani Gros učinkovita še Nataša Ljepoja s petimi zadetki (met 5/6). Slovenke bodo (po dnevu premora) v soboto igrale s Paragvajem, verjetno pa bo odločilna nedeljska tekma s Črno goro. Poletni nastop v Parizu (Slovenke na olimpijskem turnirju še niso igrale) prinašata prvi dve mesti na turnirju.

Kljub porazu proti Nemkam vrata v Pariz še niso zaprta
Statistika tekme razkriva, da je imela Nemčija razpoloženo vratarko, izgubila pa je le pet žog (Slovenke 11). (Grafiko zagotavlja <a href='https://www.sofascore.com' target='_blank'>sofascore.com</a>)
Statistika tekme razkriva, da je imela Nemčija razpoloženo vratarko, izgubila pa je le pet žog (Slovenke 11). (Grafiko zagotavlja sofascore.com)

KVALIFIKACIJE ZA OLIMPIJSKE IGRE - NEU-ULM, Nemčija

1. krog:
NEMČIJA – SLOVENIJA 31:25 (17:14)
4026; Maidhof 9, Smits 6, Grijseel in Stockschläder po 4; Gros 11, Ljepoja 5, Omoregie 3, Stanko in Mavsar po 2, Varagić in Lazović po 1.

Sedemmetrovke: 5/6; 5/6.
Izključitve: 6 min; 6 min.

ČRNA GORA – PARAGVAJ 30:25 (17:12)


2. krog, sobota ob 14.15:
NEMČIJA – ČRNA GORA

Ob 16.45:
SLOVENIJA – PARAGVAJ


3. krog, nedelja ob 13.30:
NEMČIJA – PARAGVAJ

Ob 16.00:
SLOVENIJA – ČRNA GORA