Nemke so osvojile prvo mesto v skupini F. Foto: RZS
Nemke so osvojile prvo mesto v skupini F. Foto: RZS

Nemke so hitro povedle s 4:1, odlično so igrale v obrambi in na odmor odšle s štirimi zadetki prednosti (14:10). Tudi začetek drugega dela so začele precej bolje (16:10) in si priigrale najvišjo prednost na tekmi (21:14).

Na obračunu vodilnih ekip skupine F je Ivona Barukčić dosegla pet zadetkov. Erin Novak je bila natančna štirikrat, Nena Černigoj in Valentina Tina Klemenčič pa po trikrat. Najboljša strelka tekme je bila Nina Engel, ki je zadela sedemkrat iz desetih poskusov. V vratih je z 52-odstotno uspešnostjo blestela Alexandra Humpert.

"Na začetku tekme smo si priigrali tri, štiri lepe priložnosti, ki pa jih je nemška vratarka ubranila. Naša dekleta so pokazala največ, česar so sposobna ter se borila. Nemke so enostavno bile boljše, za kar jim je potrebno čestitati. Tekmice nas z ničemer niso presenetile, a to kar delajo, delajo res dobro. Pred prvenstvom smo si za cilj zadali napredovanje iz skupine, zaradi česar sem lahko zadovoljen. Zadovoljen sem tudi z odnosom, ki ga naše igralke kažejo na treningih in tekmah. Po tekmi z Nemčijo nam je zagotovo malo žal, saj bi si z uspehom na stežaj odprli vrata v četrtfinale. A dokler so možnosti, se ne predajamo. pred nami sta še dve tekmi. Po počitku se bomo kar najbolje skušali pripraviti na Angolo, proti njej odigrati boljšo tekmo ter popraviti stvari, ki nam tokrat niso šle od rok," je povedal selektor Sebastjan Oblak.

Slovenija je končala na drugem mestu v skupini F. V lovu na četrtfinalno vstopnico jih v začetku tedna čakata obračuna z afriškimi prvakinjami Angolkami ter Čehinjami, ki so v zadnjem krogu presenetljivo visoko ugnale in s tem izločile Romunijo (32:25), do tega konca tedna vodilno ekipo skupine E. Tekma z Angolkami bo na sporedu v ponedeljek ob 18.30, s Čehinjami pa v torek ob 20.30. Obe tekmi bo gostila dvorana Golovec.

Nemške rokometašice ugnale Slovenke v Golovcu

Skupina F, 3. krog:
SLOVENIJA – NEMČIJA 21:27 (10:14)
Barukčić 5, Novak 4, Černigoj in Klemenčič po 3, Žener 2, Artelj, Kolobarić, Marković in Tomc po 1; Engel 7, Tietjen 4, Jörgens in Ruwe po 3.

ČILE - MEHIKA 31:28 (17:13)

Vrstni red: Nemčija 6, Slovenija 4, Čile 2, Mehika brez točk.

V nadaljnje tekmovanje sta se uvrstili dve reprezentanci.