Barve tega poljskega kluba Vive Kielce zastopajo kar trije slovenski rokometaši. Nekdanji kapetan slovenske izbrane vrste Uroš Zorman je na Poljskem že šest let, Dean Bombač je tam od lani, letos poleti pa je zmagovalca Lige prvakov v sezoni 2015/16 okrepil tudi Blaž Janc. Foto: EPA
Barve tega poljskega kluba Vive Kielce zastopajo kar trije slovenski rokometaši. Nekdanji kapetan slovenske izbrane vrste Uroš Zorman je na Poljskem že šest let, Dean Bombač je tam od lani, letos poleti pa je zmagovalca Lige prvakov v sezoni 2015/16 okrepil tudi Blaž Janc. Foto: EPA
Žiga Mlakar
Žiga Mlakar je z 22 goli trenutno vodilni strelec nove sezone Lige prvakov. Foto: www.alesfevzer.com
Zorman: Lepo se je vrniti domov, čeprav nerad igram proti Celju

Rokometaše Celja Pivovarne Laško po dveh porazih v novi sezoni Lige prvakov (Veszprem doma, Aalborg v gosteh) v soboto čaka nova zahtevna preizkušnja. V Zlatorogu bodo v soboto ob 19. uri gostili poljsko ekipo Vive Kielce, ki ima z Urošem Zormanom, Deanom Bombačem in Blažem Jancem slovenski pridih. Upanje vliva statistika - na zadnjih šestih tekmah je celjska ekipa kar petkrat premagala poljsko zasedbo, nazadnje februarja letos, ko je v Zlatorogu slavila s 34:33.

Na takšne tekmece se je težko pripraviti
"Ne vem, kako naj pripravim taktiko, saj lahko trener poljske ekipe Talant Dušebajev pokliče svojega sina Danija in ga vpraša o naših pripravah za tekmo," je na novinarski konferenci uvodoma dejal celjski strateg Branko Tamše. Nato je resneje dodal:

"Poljska ekipa je v primerjavi s preteklo sezono, ko je v Zlatorogu izgubila, še osvežena. Gre za izjemno močno zasedbo, ki premore dve enakovredni postavi, vsaka izmed njih pa lahko igra po petnajst minut. Edina izjema tu je španski krožni napadalec Julen Aguinagalde, ki igra ves čas, a večinoma le v napadu. V prvem krogu je malce presenetljivo izgubila z Brestom, a nato v drugem krogu prepričljivo premagala Kiel in pokazala, za kakšno ekipo gre, saj je zelo hitro popolnoma zamenjala sistem igre. Na takšne tekmece se težko pripraviš, na letošnjih treh tekmah, z nami, Brestom in Kielom, so prikazali tri različne načine igre."

"Zavedam se, da bo tekma naporna in težka, a vsi ta izziv željno pričakujemo in napovedujemo boj na igrišču. Imamo nekaj svojih težav, ki jih odpravljamo. Na tekmah proti takšnim dobrim nasprotnikom je že pet minut slabe igre lahko usodnih in prizadevati si moramo za to, da dobro igro raztegnemo skozi celotno tekmo. Ko nam bo uspelo optimalnih šestdeset minut, potem lahko tu padejo tudi najmočnejše ekipe v Evropi," je dodal Tamše.

Če bo Zlatorog poln, bo vse lažje
Prvi strelec letošnje Lige prvakov Žiga Mlakar opozarja, da se bo treba držati dogovorov in taktike ter igrati z vso močjo: "Vemo, za kakšnega nasprotnika gre. Ima odlično zapolnjena vsa igralska mesta, v njihovih vrstah so sami zvezdniki, zato moramo tekmo odigrati maksimalno borbeno in srčno, saj lahko tako nadoknadimo razlike. Pokazali smo že, da smo tega sposobni in lahko tako premagamo velike ekipe. Seveda bi bilo lepo ponoviti lansko zgodbo, kar pa bo precej lažje, če bomo imeli glasno in številčno podporo s tribun."

"Na njihovo igro bomo morali odgovoriti z našo še hitrejšo predstavo. V obrambi bomo morali biti čvrsti in tako pomagati vratarjem do čim več obramb. Kot posledica teh moramo nato tekoče povezati in zaključevati (pol)protinapade. Pozorni moramo biti na tako imenovano 'šahigro' v napadu poljske ekipe in zajeziti njeno igro," je dodal slovenski reprezentant in krilni igralec Celja Tilen Kodrin.

Gorenje v nedeljo proti Skjernu
V nedeljo bodo tretjo tekmo v malce manj kakovostni skupini C igrali tudi rokometaši Gorenja. Po zmagah nad španskim Ademarjem iz Leona in romunskim Dinamom iz Bukarešte bodo v svoji Rdeči dvorani ob 17. uri gostili tekmece iz danskega Skjerna, ki imajo po uvodnih dveh tekmah prav tako 100-odstotni izkupiček. Na prvi tekmi so premagali Dinamo iz Bukarešte, na drugi pa norveški Elverum, kjer igra Slovenec Tine Poklar.


Liga prvakov, skupina B, 3. krog:
KIEL - AALBORG 27:26 (13:12)
Sobota:
MEŠKOV BREST - VESZPREM
FLENSBURG - PSG
CELJE PIVOVARNA LAŠKO - KIELCE

Vrstni red: Veszprem in PSG 4, Kielce, Flensburg, Aalborg, Meškov Brest in Kiel po 2, Celje PL 0 točk.


Skupina C, 3. krog:
DINAMO BUKAREŠTA - KADETTEN 29:28 (14:12)

Sobota:

ADEMAR LEON - ELVERUM ob 19.30

Nedelja:

GORENJE VELENJE - SKJERN ob 17.00

Vrstni red: Skjern in Gorenje po 4, Kadetten, Ademar in Dinamo 2, Elverum 0 točk.

Zorman: Lepo se je vrniti domov, čeprav nerad igram proti Celju