Slovenija je vso tekmo vodila, v 52. minuti že za deset golov. Foto: www.alesfevzer.com
Slovenija je vso tekmo vodila, v 52. minuti že za deset golov. Foto: www.alesfevzer.com

Pred 800 gledalci sta bila najučinkovitejša Nejc Cehte in Saša Barišić Jaman s po petimi zadetki. Slovenija si je hitro priigrala otipljivo prednost (5:1), a se je sredi prvega polčasa Črna gora močno približala (9:8). Ob polčasu je bilo 15:12. V 38. minuti je Slovenija prvič povedla za pet golov (21:16), v zadnjih dvajsetih minutah pa je le še dvignila raven igre in v 52. minuti povedla s 30:20.

V prvem polčasu je Slovenija igrala z obrambo 6-0, v drugem s 5-1. "Ni lahko igrati brez številnih nosilcev naše igre, a naši številni novinci so prinesli določeno svežino v ekipo. Na tekmah s Črnogorci sem dobil določene odgovore, z Dolencem in Bezjakom pa bomo zagotovo še veliko močnejši, ob tem bomo še dodatno dvignili raven naše igre," je povedal selektor Veselin Vujović.

V četrtek je (v Škofji Loki) Slovenija Črno goro premagala s 37:24. "Naša obramba je bila na obeh tekmah na zadovoljivi ravni. Ob tem smo igrali hiter rokomet, kar bo na tekmah s Švicarji in Portugalci verjetno ključnega pomena," je povedal Blaž Blagotinšek.

Tekmi s Črnogorci sta bili generalka pred odločilnima tekmama za nastop na evropskem prvenstvu, ki bosta na začetku prihodnjega leta na Hrvaškem. Slovenija se bo 14. junija v Schaffhausnu pomerila s Švicarji, tri dni pozneje pa v Kopru še s Portugalci.

Manjkali bodo Vid Kavtičnik, Darko Cingesar, Vid Poteko, Dean Bombač, Nik Henigman, Primož Prošt, Staš Skube in Miha Žvižej.

Do torkovega odhoda v Švico se bo reprezentanca pripravljala v Zrečah, v soboto pa se jim bosta pridružila tudi Marko Bezjak in Jure Dolenec.

Prijateljska tekma, Šmartno pri Litiji:
SLOVENIJA – ČRNA GORA 33:24 (15:12)
800 gledalcev

Slovenija: Ferlin, Kastelic, Blagotinšek 3, Verdinek 2, Marguč 3 (2), Janc 2 (1), Potočnik, Cehte 5, Kodrin 1, Barišić Jaman 5, Grebenc 3, Zarabec 1, Žabič 1, Mačkovšek 2, Mlakar 3, Leban 2.

Črna gora: Mijušković, Matović, Campar, Simović, Perišić, Popović 1, Marković, Radović, Vujović 3 (2), Andjelić 3, Grbović 4, Lipovina 6, Vukičević 4, Božović 2, Lasica 1, Radojević.

Sedemmetrovke: 5/3; Črna gora 3/2.

Izključitve: 8 min; 6 min.