Milorad Krivokapić bo koprski adut v napadu. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Milorad Krivokapić bo koprski adut v napadu. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Fredi Radojković: "Ta hip v Ligi prvakov igramo tudi za boljši položaj Slovenije v evropskem rokometu." Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

"Vlogo favorita je treba dokazati na igrišču. To sezono smo dvakrat zelo hrabro igrali proti velikemu favoritu naše skupine Hamburgu, in to nam vliva dodatno samozavest pred tekmama s Kielcami. Nedvomno sta tekmi velik izziv za vse v klubu, pa tudi pravi rokometni praznik za vse ljubitelje rokometa v Kopru in tudi v Sloveniji. Ta hip v Ligi prvakov igramo tudi za boljši položaj Slovenije v evropskem rokometu," je pred novim evropskim izzivom povedal koprski trener Fredi Radojković, ki mora najti način, kako zaustaviti močne krožne napadalce in zunanje strelce poljskega podprvaka.

Prvi del naloge čaka slovenske prvake to nedeljo v gosteh, povratna tekma pa bo šest dni pozneje v Kopru.

Kielce imajo v svojih vrstah številne poljske reprezentante, pa tudi nekaj kakovostnih tujcev, med njimi Uroša Zormana. V prvem delu tekmovanja so Poljaki v najtežji skupini osvojili tretje mesto in izločili tudi Čehovske medvede.

V petek še trening doma, potem v Kielce
V zadnjih dneh so koprski rokometaši morali pozabili na poraz v finalu pokalnega tekmovanja s Celjani, za ogrevanje pred potjo na Poljsko pa so v prvem krogu drugega dela državnega prvenstva premagali Krško. V petek bodo še trenirali doma, nato pa se bodo odpravili v Kielce, kjer si želijo doseči čim bolj aktiven izid pred povratno tekmo.

V Bonifiki računajo na veliko podporo navijačev. Cilj kluba je doseči oziroma preseči 3.000 gledalcev, kolikor jih je bilo lani na finalu Pokala Challenge proti Benfici in zadnji tekmi državnega prvenstva pred tremi leti proti Gorenju.

Liga prvakov, osmina finala, prve tekme

Nedelja ob 20.30:
KIELCE - CIMOS KOPER
Povratna tekma bo v soboto, 24. marca, ob 18.00 v Kopru.

Četrtek:
KADETTEN SCHAFFHAUSEN - ATLETICO MADRID

Sobota:

ADEMAR LEON - VESZPREM

Nedelja:

FÜCHSE BERLIN - HAMBURGER SV
MONTPELLIER - BARCELONA
METALURG - ZAGREB
SÄVEHOF - KÖBENHAVN

Že odigrano:
WISLA PLOCK - KIEL 24:36

Povratne tekme bodo med 21. in 25. marcem.