Ivan Slišković si obeta polno dvorano in podporo zvestih navijačev. Foto: BoBo
Ivan Slišković si obeta polno dvorano in podporo zvestih navijačev. Foto: BoBo
Eden izmed najnevarnejših igralcev Montpelliera je tudi Celjan Dragan Gajić. Foto: EPA

V igri za napredovanje Celjane ohranja le zmaga, pa še to ni povsem gotovo. Visok poraz na prvi tekmi (29:35) je namreč tisti, ki bi v neposrednem dvoboju lahko odločal o napredovanju. Celjska zmaga za več kot šest zadetkov bi prednost prevesila na stran pivovarjev, ki jih nato v nadaljevanju lige v februarju čakata še preizkušnji v Veszpremu in v zadnjem krogu doma s Čehovskimi medvedi. Montpellier na drugi strani čakata še gostovanje v Skopju in domača tekma z Veszpremom. Ob trenutni prednosti dveh točk Montpelliera bi francoska zmaga na sobotni tekmi že zapečatila usodo v skupini C in bi bili znani vsi potniki v osmino finala. Remi tudi še dopušča nekaj kalkulacij.

Branko Tamše se zaveda težkega dela, ki njegovo ekipo čaka v soboto: "Za mene in mojo ekipo je vsaka tekma tekma leta. Če pa pogledamo situacijo s klubske perspektive, pa je to gotovo takšen dvoboj, v katerem imamo svoje možnosti. Vendar treba bo biti popolnoma skoncentriran skozi vso tekmo. Kot kaže, bo tudi Zlatorog poln in srčno upam, da bo res tako in da ne bomo razočarani. To bo vsekakor dodaten impulz za moje igralce. Vesel sem, da je ta ekipa s to igro znova privabila množice in da ta igra tisto, kar vleče navijače v dvorano, saj je to tisto, zaradi česar igramo rokomet."

Francoska ekipa z močnim slovenskim pridihom
Za Montpellier nastopa kar pet Slovencev (Jure Dolenec, Matej Gaber, Vid Kavtičnik, Dragan Gajić in Borut Mačkovšek, ki je sicer poškodovan), v Celje pa prihajajo že dva dni pred tekmo. Ključ do zmage bo vsekakor obramba: "Francozi v Celje prihajajo že danes in to srečanje gotovo jemljejo z vso resnostjo. Na zadnjih srečanjih smo res dobili nekaj več zadetkov kot sicer, a ključ do želene zmage je vsekakor v obrambi. Včeraj smo morda na koncu dobili nekaj lahkih zadetkov, ko je bila tekma tako rekoč že odločena, in brez teh bi že bili nekje na ravni, ki jo moramo odigrati proti Montpellieru. Torej tako kot smo včeraj odigrali dvajset minut drugega polčasa, moramo v soboto raztegniti čez vseh šestdeset minut. Želel bi si, da naša obramba, torej tako igralci kot vratarji, na isti tekmi pokažejo odličen obraz, in v takšnem primeru je naša ekipa sposobna marsičesa."

Ivan Slišković je za Celje odigral že kar nekaj podobnih tekem, tokrat pa bo verjetno domača podpora daleč največja: "Polna dvorana nam lahko da še dodatna krila in v tem primeru bomo gotovo dali še več od sebe. Vsekakor bomo šli na zmago in si poskušali zagotoviti možnosti za napredovanje. Kot je dejal že Branko, bomo morali odlično odigrati v obrambi, a tudi v napadu dati svoj delež. Moja forma ali forma posameznika ni toliko pomembna, kot je kolektivna igra. Ne smemo prejemati lahkih zadetkov in nato z nasprotnimi napadi moramo poskušati dosegati prav takšne. Preprosto moramo biti takšna ekipa kot do zdaj in igrati na enak način."

Skupina C, sobota ob 20.30:
CELJE PL - MONTPELLIER

Ob 19.00:

ČEHOVSKI MEDVEDI - VARDAR

Ob 21.00:

RHEIN NECKAR - VESZPREM

Veszprem 14, Vardar 9, Rhein Neckar 8, Montpellier 6, Celje P. L. 4, Čehovski Medvedi 1.