43-letni Ivica Obrvan ve, kako se zmaguje na najvišji ravni tudi kot igralec. Z Zagrebom je bil dvakrat (1991, 1992) evropski klubski prvak. Foto: MMC RTV SLO/Toni Gruden
43-letni Ivica Obrvan ve, kako se zmaguje na najvišji ravni tudi kot igralec. Z Zagrebom je bil dvakrat (1991, 1992) evropski klubski prvak. Foto: MMC RTV SLO/Toni Gruden
Ivan Čupić
Ivan Čupić se po petmesečni odsotnosti vrača v moštvo. Foto: www.rk-gorenje.si
Jure Natek
Reprezentant Jure Natek je največji poletni 'ulov' Velenjčanov. Foto: MMC RTV SLO
Gorenje
Velenjčani so se 28. maja 2009 v Kopru veselili prvega naslova državnega prvaka. Foto: MMC RTV SLO/Toni Gruden

Trener 'os' Ivica Obrvan se zaveda, da je pred Velenjčani na vseh treh frontah naporna sezona. "Vemo, s kom imamo opravka. Najprej s Celjem in Cimosom, tu pa so še močni Slovan, Trimo, Maribor ... Če nisi zbran, lahko hitro izgubiš z vsakim." Obrvan si želi, da bi mu na bližnji skupščini Rokometne zveze Slovenije prepolovili osemmesečno prepoved opravljanja funkcije na domačih tekmah. Štiri mesece kazni je že odslužil. "Ne vem, komu koristi, da sedim na tribuni," pravi Obrvan.


Resda je bil superpokal precej okrnjen, a novo sezono je lepo začeti z lovoriko, kajne?Absolutno. To je bil naš cilj. Motivirali smo se in odigrali korektno, čeprav ni bilo Celja in Cimosa, ki je dal prednost turnirju v Veszpremu.

Zdi se, da ste letos z novinci Juretom Natkom, Klemenom Cehtetom, Mihom Žvižejem, Dinom Bajramom celo močnejši kot lani. Ko se vrne še Ivan Čupić, bo moštvo izjemno kvalitetno in homogeno.
V tem trenutku smo še v fazi priprav. V obrambi smo izgubili pomembna člena Marka Oštirja in Jureta Dobelška. Kljub temu ocenjujem, da ima ta ekipa dovolj kakovosti in še več potenciala za prihodnost, mogoče pa v primerjavo z lansko malo manj izkušenj.

Kdaj bo nared Čupić?
Ivan je od tega tedna naprej v normalnem trenažnem procesu, tako da računam, da bo v naslednjih 14 dneh zaigral na tekmi.

Tudi vaša konkurenca ni spala. Kako ocenjujete okrepitve Celja in Cimosa?
Celje se je okrepilo z ekstrakvalitetnimi igralci. Sestavili so izjemno močno ekipo, ki je povrhu še motivirana in ambiciozna, da osvoji prvenstvo. Tudi Cimos je po moji oceni za 20 odstotkov močnejši kot lani. Predvsem na zunanjih položajih.

Trener Celjanov Tone Tiselj je dejal, da prvič v samostojni Sloveniji pričakuje troboj za državni naslov. Kaj pa vi?
Strinjam se. Mi želimo do konca ostati v igri tako v prvenstvo kot v pokalu.

Ali lahko prvič osvojite dvojno krono?
Niti ne razmišljamo niti ne obremenjujemo se s tem. Vemo, s kom imamo opravka. V prvi vrsti s Celjem in Cimosom, tu pa so še močni Slovan, Trimo, Maribor ... Če nisi zbran, lahko hitro izgubiš z vsakim. O naslovih ne razmišljamo, pač pa le o kakovostni igri.

Osmina finala Lige prvakov tudi zaradi ugodnega žreba s to ekipo ne bi smela biti vprašljiva. Je mogoč še kakšen korak naprej?
Ne strinjam se, da je osmina finala samoumevna. Dejstvo je, da so Veszprem, Chambery in Rhein Neckar Löwen tako po proračunu kot tudi po drugih stvareh pred nami. Potem sta tu še izjemno ambiciozna Bosna z najvišjim proračunom v zgodovini kluba in Kielce. Poljake vodi selektor Bogdan Wenta, pripeljali so Mariusza Jurasika, Rastka Stojkovića, zanje igra še nekaj poljskih reprezentantov, tako da nam ne bo lahko. Uvrstitev v osmino finala bi bila velik uspeh.

Odslužili ste že polovico osemmesečne kazni. Ali pričakujete, da vam bo skupščina Rokometne zveze Slovenije znižala kazen?
Pričakujem in srčno upam, da se bo to zgodilo. Ne vem, komu koristi, da sedim na tribuni. Želim si, da bi lahko na tekmi delal to, kar z ekipo vadimo na treningu.