Tone Tiselj bo s svojimi varovankami znova naskakoval evropski vrh. Foto: Aleš Fevžer
Tone Tiselj bo s svojimi varovankami znova naskakoval evropski vrh. Foto: Aleš Fevžer
Trener Krima Tiselj pred novo sezono

Ljubljančanke bodo zaradi preslabe konkurence in prenapornega ritma izpustile igranje v državnem prvenstvu, tako da bodo nastopile le v regionalnem tekmovanju in Ligi prvakinj.

Novinke tri Romunke in Črnogorka
Po lanski sezoni sta klub zapustili ikoni kluba Ljudmila Bodnjeva in Marina Vergeljuk. Nastalo vrzel bosta skušali zapolniti Črnogorka Andjela Bulatović in Romunka Oana Manea. "Manea prihaja kot zamenjava za Ljudmilo Bodnjevo. Dokazala se je v romunski ligi in reprezentanci, zato njena kakovost ni vprašljiva," je o novi pridobitvi povedal trener Tone Tiselj. V ekipi prav tako ni več Gabrielle Kain in Susanne Müller. Vodstvo je kot njuni zamenjavi v klub pripeljalo Romunki Talido Tolnai in Patricio Vizitiu.

Mijatovićeva Tisljeva desna roka
Strokovni štab je okrepila Branka Mijatović, ki bo Tisljeva desna roka. Direktor kluba Goran Dujić si želi, da ekipa ostane konkurenčna v boju za naslov evropskih klubskih prvakinj: "Želimo biti med štirimi najboljšimi ekipami v Evropi, to je osnovni cilj sezone. Ko si enkrat tam, se lahko zgodi marsikaj." Lani so krimovke izpadle v polfinalu proti Larviku.

Martinova in Grubišićeva poškodovani
Ekipa bo naslednji teden opravila 10-dnevne priprave v Zrečah. Zaradi poškodbe bosta priprave in začetek sezone izpustili Carmen Martin in Jelena Grubišić. Krim bo tekmovanje v regionalni ligi začel 1. septembra, medtem ko se Liga prvakinj začne oktobra.

Trener Krima Tiselj pred novo sezono