Katalin Palinger je pred dvema letoma igrala za Krim. Foto: EPA
Katalin Palinger je pred dvema letoma igrala za Krim. Foto: EPA
Krim Mercator
Krim Mercator je proti Györiju zadnjič igral v sezoni 2000/2001, ko je prvič osvojil evropski naslov. Z Madžarkami je dvakrat remiziral. Foto: MMC RTV SLO
Andrea Lekić
Andrea Lekić je bila z 9 goli najboljša strelka Krima. Foto: MMC RTV SLO
Krimovke nemočne proti Madžarkam

Na prvi tekmi drugega dela Lige prvakinj je bilo na Kodeljevem 31:35 za madžarske prvakinje, pri katerih sta blesteli vratarka Katalin Palinger z 21 obrambami in Anita Görbicz (pokazala je, zakaj je bila leta 2005 izbrana za najboljšo igralko na svetu) z 9 zadetki. Prav toliko jih je dosegla tudi najboljša strelka v domači vrsti Andrea Lekić.

Dijana Golubić znižala na 1:4. Po 11 minutah je bilo že 3:8 za gostje, a so varovanke Marte Bon v nadaljevanju zaigrale bolje, zmanjšale število tehničnih napak in v 19. minuti prvič izenačile (11:11), v 28. minuti pa po zadetku Sanje Damjanović iz protinapada prvič povedle (14:13). Ob odhodu v slačilnico je bilo 15:15.

Razpoloženi vratarki
Že v prvem polčasu sta zelo dobro branili obe vratarki, Sergeja Stefanišin je zbrala 8 obramb, Palingerjeva pa 11. Najboljša strelka do odmora je bila Golubićeva, ki je dosegla 5 golov. Rezerve Krima za drugi del so bile predvsem v obrambi, za katero so v domačem taboru že pred srečanjem napovedovali, da bo ključ do uspeha.

V drugem polčasu dobile 20 golov
A v tej prvini se Ljubljančanke nikakor niso izkazale niti na začetku nadaljevanja, saj so v uvodnih petih minutah prejele šest zadetkov in zaostale s 16:21. Palingerjeva je bila še naprej nerešljiva uganka in prednost Madžark je narasla celo do +9 (23:32). V zadnjih minutah so gostje zaigrale nekoliko ležerneje in krimovke so uspele ublažiti poraz, kar pa jim ne pomaga kaj veliko.

V ljubljanski ekipi ni bilo težav s poškodbami, zato so bile gostiteljice pred tekmo upravičeno optimistične, da lahko presenetijo trenutno vodilno moštvo madžarskega prvenstva. Györi je lani in predlani igral v polfinalu Lige prvakinj.

V skupini II sta še Budućnost iz Podgorice in romunski Oltchim Valcea. V polfinale napredujeta prvi dve ekipi iz obeh skupin.

Marta Bon, trenerka Krima: "Grešili smo tam, kjer smo po navadi najbolj zanesljivi: na krilih. Tako kakovosten tekmec je to znal seveda izkoristiti, mi pa imamo potem veliko težav. Z ostalim sem kar zadovoljna, obramba je bila solidna, je pa nenavadno, da smo oba polčasa začele tako slabo. Sem pa danes bistveno manj menjala, saj je Barbara Varlec poškodovana, Renata Mörtel pa bolna. S tem se naše možnosti že precej zmanjšajo."
Skupina II:
KRIM MERCATOR - GYÖRI
31:35 (15:15)

Lekić       9 (2)   Görbicz     9 (3)
Golubić     6       Tomori      7    
Vergeljuk   5       Mravikova   7    
Damnjanović 4       Spiridon    3    
Bodnjeva    2       Kovacsics   2 (1)
Oder        2       Mayer       2    
Mörtel      1 (1)   Verten      2    
Hrnjič      1       Deaki       1    
Varlec      1       A. Herr     1    
                    Hornyak     1    
Sedemmetrovke:   3/5; 4/5            
  Izključitve: 8 min; 6 min          

BUDUĆNOST - OLTCHIM VALCEA
23:22 (12:13)

Skupina I:
PODRAVKA KOPRIVNICA - HYPO
30:31 (14:17)

IKAST - VIBORG
24:38 (14:19)

M. R.
Krimovke nemočne proti Madžarkam