Andrea Penezić, lani še članica Podravke, v prvem polčasu ni bila razpoložena, na koncu pa je prispevala odločilna zadetka. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Andrea Penezić, lani še članica Podravke, v prvem polčasu ni bila razpoložena, na koncu pa je prispevala odločilna zadetka. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Barbara Varlec
Barbara Varlec, ki je to sezono od daleč pogosto parala mrežo tekmic, tokrat ni imela svojega dne. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Krimovke z zmago v drugem delu

Obračun z ekipo, ki v skupini D še nima zmage, je moral Krim Mercator odigrati brez poškodovane Ljudmile Bodnjeve, kar naj bi razpoložene zunanje igralke znale nadoknaditi. Vendar se to v prvem polčasu ni zgodilo, Barbara Varlec in Andrea Penezić sta žogo metali mimo vrat ali pa je strele ustavljala Ivana Jelčić (13 obramb do polčasa, na koncu 24). Krim je z obrambo 6-0 resda dobro začel (7:2), toda gostje so povedle z 11:12, ob polčasu pa je bilo izenačeno na 12.

V nadaljevanju sta veliko delo opravili vratarka Jelena Grubišić (17 obramb) in Marina Vergeljuk. Razlika se je večinoma vrtela okrog treh golov, ko so se gostje iz Koprivnice tri minute pred koncem približale na 22:21, pa je usodo v svoje roke vzela Penezićeva. Nekdanja članica Podravke je dosegla dva zadetka zapored in bila na koncu s petimi goli skupaj z Vergeljukovo in Majo Zrnec prva strelka Krima, ki si je že zagotovil nastop v osmini finala.

"Pomembna zmaga, ne bi ji gledala v zobe. Pozna se nam utrujenost, imamo krajšo klop in ne uspemo držati ritma. Danes sta nas potegnili vratarka Grubišićeva in Vergeljukova. Z obrambo sem zadovoljna. Tekma ni bila lahka, res sem vesela, da se nam je uspelo uvrstiti v osmino finala," je povedala trenerka Krima Marta Bon.

Barbara Varlec, ki se nikakor ni razigrala, je poudarila vlogo vratarke: "Zunanje igralke nismo prihajale do pravih strelov. Njihova vratarka je odlično branila. Več bi morale igrati na krila, saj so tekmice sredino res dobro zaprle."

Liga prvakinj, skupina D, 5. krog
KRIM MERCATOR - PODRAVKA 26:22 (12:12)
Penezić, Zrnec in Vergeljuk po 5, Lekić 4, Varlec in Janković po 2, Čečkova, Mavsar in Koren po 1; Petković, Zebić in Nikčević po 4.

Sedemmetrovke: 0/2; 3/7
Izključitve: 6; 12 minut

GYÖRI - ZVEZDA ZVENIGOROD 33:22 (19:12)

Lestvica:                  
GYÖRI 5 4 0 1 +25 8
KRIM MERCATOR 5 4 0 1 +14 8
------------------------------------
ZVEZDA ZVENIGOROD 5 2 0 3 -14 4
PODRAVKA 5 0 0 5 -25 0

Skupina A:
VIBORG - SÄVEHOF 37:33
DINAMO VOLGOGRAD - BUDUĆNOST 27:32
Budućnost 10, Dinamo Volgograd 6, Viborg 4, Sävehof 0 točk.

Skupina B:
HYPO - KORVEX 28:26
LEIPZIG - ITXAKO 27:31
Itxako 8, Leipzig 6, Hypo 4, Korvex 2.

Skupina C:
LARVIK - TOULON 38:26
OLTCHIM VALCEA - RANDERS 28:22
Larvik 10, Oltchim Valcea 6, Toulon in Randers po 2 točki.


Pokal EHF (Ž), 3. krog, prva tekma
SPARTA (UKR)
- OLIMPIJA
26:24 (14:12)
Manaharova 9; Irman 7, Gojković 5.

Ljubljančanke, ki še vedno ne morejo računati na poškodovano "prvo violino" Majo Šon, so bile v podrejenem položaju le na začetku tekme, ko so jim gostiteljice ušle na štiri gole (8:4). V nadaljevanju so Vesna Puš in njene soigralke vendarle strnile svoje vrste in tekmice, ki imajo v svojih vrstah kar šest ukrajinskih reprezentantk, ne le ujele, temveč jim tudi v prvem polčasu dvakrat ušle na dva gola prednosti. Povratna tekma bo čez en teden.


Krimovke z zmago v drugem delu