Ana Gros je v prvem polčasu dosegla kar osem golov (8/8). Foto: Reuters
Ana Gros je v prvem polčasu dosegla kar osem golov (8/8). Foto: Reuters
Tjaša Stanko je bila s petimi zadetki druga slovenska strelka. Foto: www.alesfevzer.com
Po porazu z Romunkami grenak priokus

Po sobotnem presenečenju so se varovanke Uroša Bregarja dobro upirale tudi proti Romunkam. V prvem polčasu so celo ves čas vodile, a na koncu je Romunija izenačila. V drugem delu so nasprotnice sicer prevzele pobudo, vendar so bile Slovenke ves čas poleg, v zaključku pa so nekoliko popustile in Romunija je prišla do druge zmage na prvenstvu. Prva slovenska strelka je bila z desetimi goli Ana Gros, Tjaša Stanko jih je dodala pet, Alja Koren pa štiri. Prva strelka tekme je bila romunska zvezdnica Cristina Neagu, ki je zabila 11 golov. Po ponedeljkovem dnevu premora se bo Slovenija v torek pomerila z Angolo.

Slovenija je izvrstno začela tekmo. V napadu so bile Bregarjeve varovanke razigrane, hkrati pa so imele tudi odgovore v obrambi. Z natančnim strelom od daleč je Grosova poskrbela za vodstvo z 9:5, svoj peti gol je dosegla s sedemmetrovke za 11:6. Slovenkam se je v 20. minuti ustavilo in Romunke so s tremi zaporednimi goli znižale na 12:10. Odgovor je imela s svojo levico spet Ana Gros, a vseeno so Romunke v predzadnji minuti prvega polčasa izenačile. Kazalo je, da bo vseeno Slovenija na odmor odšla s prednostjo, ta bi lahko znašala tudi dva gola, a so Slovenke zapravile svoj zadnji napad, zvezdnica Cristina Neagu (6 golov v prvem polčasu) pa je postavila izid polčasa 14:14.

V zaključku Romunke premočne
Takoj po začetku drugega polčasa so Romunke prvič na tekmi povedle in nato ves čas imele manjšo prednost. V 48. minuti so imele napad za prednost treh zadetkov, a so ga zapravile. Tjaša Stanko je odgovorila s tremi zaporednimi goli in poskrbela, da je bil osem minut pred koncem izid izenačen na 25.

Po zgrešenem strelu Alje Koren, ko je do konca ostalo še pet minut, so imele Romunke napad za 26:28, ki ga je po sprehodu čez slovensko obrambo zaključila Eliza Buceschi. Vendarle so Bregarjeve varovanke še imele priložnost za izenačenje, a je najboljši slovenski strelki Ani Gros Denisa Dedu strel ubranila. Na drugi strani je Lina Krhlikar naredila prekršek za izključitev in sedemmetrovko, ki jo je uspešno izvedla Neagujeva. Pri zaostanku z 29:27 so Slovenke dobro minuto pred koncem rednega dela še zapravile žogo in dvoboj je bil odločen.

SP v rokometu, skupina A, 2. krog:
SLOVENIJA - ROMUNIJA 28:31 (14:14)
Gros 10, Stanko 5, Koren 4, Amon 3, Zulić in Vrček po 2, Krhlikar in Abina po 1; Neagu 11, Pintea 6, Buceschi 5.

ANGOLA - FRANCIJA 19:26 (10:11)
PARAGVAJ - ŠPANIJA 15:32 (6:16)

Lestvica:                              
ŠPANIJA              2  2 0 0 +21  4   
ROMUNIJA             2  2 0 0 +15  4   
FRANCIJA             2  1 0 1  +6  2   
SLOVENIJA            2  1 0 1  -2  2   
ANGOLA               2  0 0 2 -11  0   
PARAGVAJ             2  0 0 2 -29  0   
V drugi del se uvrstijo najboljše štiri
ekipe.                                 
Po porazu z Romunkami grenak priokus