Krimovke so s točko v gosteh naredile velik korak k napredovanju iz skupine B. Foto: MMC RTV SLO/Jan Pirnat
Krimovke so s točko v gosteh naredile velik korak k napredovanju iz skupine B. Foto: MMC RTV SLO/Jan Pirnat
Andrea Penezić
Andrea Penezić je prvi strelski adut Krima. Na obeh tekmah z Viborgom je Dankam nasula po osem golov. Foto: MMC RTV SLO/Jan Pirnat
Ibolya Weiszne Mehlmann
Madžarka Ibolya Weiszne Mehlmann je poskrbela za prvo in edino vodstvo Krima v 58. minuti tekme. Foto: MMC RTV SLO/Jan Pirnat
Rokometni sodnik
Krimovke so imel v zadnjih sekundah tudi izredno srečo, da sodnik ni dosodil upravičene 7-m. Kljub trem izključitvam je bil živi zid treh igralk zadosti, da je Grubišićeva ukrotila prosti strel Jurackove po izteku časa. Foto: MMC RTV SLO/Jan Pirnat

4. krog Lige prvakinj v sezoni 2011/12 si bodo Ljubljančanke zapomnile po eni najbolj nenavadnih tekem v svoji bogati zgodovini. Po sijajni vrnitvi v drugem polčasu so "tigrice" točko proslavile s plesom na parketu dvorane v Viborgu, saj so jim vrata v drugi del tekmovanja na stežaj odprta.

Pedersenova nerešljiva uganka
Danke so sicer v Ljubljani gladko padle (31:25), potem ko so že v uvodne četrt ure zaostajale z 10:0. Tokrat je Viborg pokazal drugačen obraz in gostjam vrnil za črne uvodne minute iz Stožic. Vratarka Christine Pedersen je v uvodnih 10 minutah zaklenila vrata in ubranila vseh sedem strelov, na drugi strani pa so gostiteljice brez težav prebijale obrambo Krima in povedle s 7:0. Za piko na i je Pedersenova ubranila še 7-m, ki jo je izvedla Kristina Franić. Krimov krč je razbila Gorica Ačimović, ki je v 11. minuti končno dosegla prvi gol za slovenske prvakinje.

Sledilo je obdobje bolj enakovredne igre, a pri 11:6 je v zadnjih minutaj sledil nov mrk krimovk. Maria Fisker je nanizala štiri zaporedne gole za Viborg, na srečo pa ji je pri Ljubljančankah odgovarjala vsaj Andrea Penezić (5 golov v 1. polčasu). Po pol ure igre za pozabo je Krim na Danskem zaostajal za velikih 7 golov.

Prebujenje v 2. polčasu
Drugi polčas se je začel z novim golom Fiskerjeve, a nato so zares zaigrale tudi slovenske prvakinje. Z nekaj obrambami Jelene Grubišić in pod vodstvom navdahnjene Penezićeve so se v 42. minuti približale na samo dva gola zaostanka (19:21). Po tretji zapravljeni 7-m Viborga je na gol zaostanka znižala Ljudmila Bodnjeva, nato pa so Ljubljančanke zapravile kar tri priložnosti za izenačenje.

Danka izenačila, Madžarka povedla
A Dankam so se tresle roke in v četrto je Krim prek Danke Kristine Bile Hansen le izenačil na 27:27. Nov zgrešen strel Grit Jurack je bilo darilo za "tigrice", ki so dve minuti in pol pred koncem tekme prvič povedle - iz visokega skoka je zadela Madžarka Ibolya Wieszne Mehlmann. Po izenačenju Fiskerjeve (8 gol na tekmi) so gostje imele pol minute za zaključni napad, prva igralka Krima Andrea Penezić pa je preslabo streljala za razpoloženo Pedersenovo.

Nasmeh sreče oz. spregledana 7-m
Sledil je hitri protinapad, kjer sta Bodnjeva in Ačimovićeva grobo zaustavila Fiskerjevo. Obe krimovki sta bili izključeni, a sodnika nista dosodila upravičene 7-m za Viborg, saj je bila Ačimovićeva globoko v vratarjevem prostoru. Burno razburjenje Bo Tolstrupa in igralk Viborga ni spremenilo odločitve in po prostem strelu Jurackove se je začelo slavje rokometašic Krima.

Krim je v odličnem izhodišču za napredovanje, katerega lahko potrdi že naslednjo soboto, ko v Ljubljani gostuje odpisana Podravka iz Koprivnice.

4. krog:
VIBORG - KRIM MERCATOR 28:28 (16:9)

Fisker       8      Penezić      8    
Ahlm         4      Ačimović     6 (1)
Skov         4      Franić       4    
H. Mikkelsen 4      Mehlmann     3    
Jurack       4 (2)  Mavsar       2    
Varzaru      3 (1)  Bodnjeva     2    
Chebbah      1      Bille-Hansen 2    
                                      
Sedemmetrovke:   3/7; 1/2             
  Izključitve: 4 min; 12 min          


PODRAVKA - LARVIK 21:24 (11:11)

Larvik 6, Krim Mercator 5, Viborg 4, Podravka 1 točka.

Skupina A:
BYASEN - BUDUĆNOST 24:34 (11:16)

THÜRINGER - MIDTJLLAND 21:27 (8:13)

Budućnost 8, Midtjlland 6, Byasen 2, Thüringer 0 točk.

Skupina C:
RANDERS
- HYPO 39:32 (18:15)

METZ - GYÖRI 24:33 (7:17)

Randers 6, Györi in Metz po 4, Hypo 0 točk.
Skupina D:
BUXTEHUDER - ITXAKO NAVARRA 31:32 (14:14)

DINAMO VOLGOGRAD - OLTCHIM VALCEA 34:30 (16:15)

Oltchim Valcea in Itxako Navarra po 6, Dinamo Volgograd 4, Buxtehuder 0 točk.