Andrea Penezić je bila daleč najboljša igralka Krima. Foto: EPA
Andrea Penezić je bila daleč najboljša igralka Krima. Foto: EPA
Sergeja Stefanišin
V prvem polčasu je branila Jelena Grubišić, v nadaljevanju pa Sergeja Stefanišin. Foto: MMC RTV SLO
Tone Tiselj
Tone Tiselj je obžaloval številne napake svojih varovank, ki so jih gostiteljice izkoristile in zmagale. Foto: MMC RTV SLO
Krimovke odpovedale v drugem polčasu

Črnogorke so bile pred tekmo sicer precej favorizirane, a so se jim krimovke v prvem polčasu dobro upirale, pravzaprav so z odlično igro pred zadnjim sodnikovim žvižgom prvega dela vodile za gol (13:14). Toda to je bila tekma dveh polčasov - v nadaljevanju so gostiteljice prestavile v višjo prestavo in odpihnile varovanke Toneta Tislja, ki bodo morale na prvo zmago v drugem delu Lige prvakinj še nekoliko počakati.

Krimovke z obrambo zaustavile gostiteljice
Tekmo so bolje začele rokometašice s Kodeljevega, ki so hitro povedle, najvišjo prednost so si zagotovile v 14. minuti, ko so povedle z 8:5. V prvem polčasu so to prednost izenačile še štirikrat, nazadnje v 20. minuti, ko so vodile z 10:7. Potem je njihova prednost skopnela v pičlih dveh minutah, a so se še dovolj hitro pobrale in s čvrsto obrambo zaustavile nekaj napadov gostiteljic, ki so v prvem polčasu izgubile pet žog (krimovke dve).

V napadu je blestela Andrea Penezić, ki je dosegla pet zadetkov, odlično pa je bila razpoložena tudi vratarka Jelena Grubišić, ki je v prvih 30 minutah zbrala sedem obramb, preprečila pa je tudi zadetek s sedmih metrov.

Preporod črnogorskih prvakinj
Na začetku drugega polčasa so rokometašice Budućnosti eksplodirale, popolnoma so nadigrale svoje nasprotnice in v pičlih treh minutah povedle s 16:14. V 37. minuti je Katarina Bulatović s sedmih metrov postavila najvišje vodstvo gostiteljic (18:15), ki se je iz minute v minuto višalo. Krimovke so močno popustile v obrambi, šepalo je tudi v napadu, kjer je bilo odločno preveč napak, Dragana Cvijić pa je medtem zadela za 23:16. Slovenske prvakinje so v prvih 17 minutah drugega polčasa dosegle zgolj tri zadetke!

V končnici so se Črnogorke s krimovkami le še poigravale, zlahka so kradle žoge in s hitrimi protinapadi prednost tri minute pred koncem prek sijajne Radmile Miljanić povišale že na +10 (29:19). Krimovke so zaostanek sicer znižale, a le na -8 (29:21)

Tiselj: Ko se bo poklopilo, bo bolje
Trener Tiselj je po tekmi povedal: "Zadeva je preprosta. V tem trenutku je Budućnost v vseh pogledih kakovostnejša ekipa od nas. Oni že pet let gradijo ekipo, ki bi bila rada evropski prvak. Urejeni so v vseh pogledih, igrajo fantastično in držijo visok ritem celo tekmo. Mi smo zdržali, dokler smo pač lahko. Potem se je vsaka napaka maščevala in Budućnost je zasluženo zmagala. Pri nas je bil danes v drugem polčasu večji problem v napadu kot v obrambi, verjetno je to posledica tega, da so oni rotirali večje število igralk, bili agresivni v fazi branjenja, nam pa se pozna izpad določenih igralk. Smo pa v dveh tretjinah tekme pokazali, da se lahko z njimi kosamo. Ko se bodo zadeve še 'poklopile', bo vse še bolje."

Skupina 2:
BUDUĆNOST - KRIM MERCATOR 29:21 (13:14)

Budućnost: Miljanić 10, K. Bulatović 5 (2), Savić in Cvijić po 4, Popović 3, A. Bulatović 2, Lazović 1.

Krim: Penezić 9, Mavsar 4 (2), Šerić, Franić, Aćimović in Bille-Hansen po 2.

Sedemmetrovke: 2/4; 2/2

Izključitve:
4 min; 8 min


RAMNICU VALCEA - METZ 30:21

Lestvica: Valcea in Budućnost po 4, Metz in Krim po 0.

Skupina 1:
GYÖRI
- MIDTJYLLAND 35:27 (17:13)

LARVIK - NAVARRA 23:23 (10:10)

Lestvica: Györi 4, Larvik 3, Navarra in Midtjylland po 1.

Krimovke odpovedale v drugem polčasu