V Franciji bo veliko odvisno od Klemna Ferlina. Foto: www.alesfevzer.com
V Franciji bo veliko odvisno od Klemna Ferlina. Foto: www.alesfevzer.com
Kiril Lazarov
Kiril Lazarov je najbolj zveneče ime v ekipi Nantesa, ki ima tako kot Celjani eno zmago in tri poraze. Foto: EPA

V mestu ob Savinji je v teh dneh najbolj zaposlen klubski zdravnik Sašo Đurić, ki se je ukvarjal s poškodbama Domna Makuca in Josipa Šarca. Oba imata težave s kolenom, Makuca ne bo v pogonu do januarja, pri Hrvatu pa še čakajo na podrobne izvide. V tem tednu sta za nov glavobol poskrbela Gal Marguč in Matic Grošelj. Prvi si je zlomil sredinec na desni roki, drugi pa je dobil poškodbo zunanjega ligamenta kolena.

Ekipa iz pokrajine Loire je že vrsto let v vrhu francoskega rokometa, v prejšnji sezoni pa je zablestela v polnem sijaju in se na zaključnem turnirju Lige prvakov v Kölnu prebila v veliki finale, kjer je morala priznati premoč Montpelliera.

Za trenerja Tomaža Ocvirka je oteževalna okoliščina, da najnovejša francoska okrepitev William Accambray še vedno nima pravice nastopa v Evropi, tako da bo v Nantes popeljal dvanajst igralcev prve ekipe, pridružila pa se jim bosta še dva igralca "celjske pomladi" – Matic Košec in Tadej Kljun.

"Trenutno stanje ni prijetno, a je takšno, kakršno je. Vsi tisti, ki so na voljo, bodo morali v Nantesu dati svoj maksimum. Upam, da bodo ti igralci zapolnili nastale vrzeli. Nič drugega nam ne preostane, razmišljati moramo pozitivno," je o kadrovskih težavah pred odhodom v Francijo dejal Ocvirk.

LIGA PRVAKOV

SKUPINA B, 5. krog


Nedelja ob 19.00:
NANTES - CELJE PIVOVARNA LAŠKO

Ob 16.50:
SKJERN - PARIS SG

Ob 17.00:
PICK SZEGED - FLENSBURG

Ob 18.00:
MOTOR ZAPOROŽJE - ZAGREB

Vrstni red: PSG in Pick Szeged 8, Skjern 5, Flensburg in Skjern po 4, Zagreb 3, Nantes in Celje P. L. po 2, Motor brez točke.


SKUPINA A, 5. krog

RHEIN NECKAR LÖWEN - KRISTIANSTAD
36:27 (18:14)

Sobota:
MEŠKOV BREST - BARCELONA

MONTPELLIER - VESZPREM

Nedelja:
KIELCE - VARDAR

Vrstni red: Vardar 8, Kielce, Barcelona in Rhein Neckar po 6, Meškov Brest, Veszprem 4, Montpellier in Kristianstad brez točke.