Ljudmila Bodnjeva se zaveda, da bo ključnega pomena obramba. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Ljudmila Bodnjeva se zaveda, da bo ključnega pomena obramba. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

Po uspešnem začetku 2. dela Lige prvakinj bodo imele krimovke v vroči dvorani Morača težko nalogo, prevelikega pritiska pa vseeno ni: "Tekma proti Budućnosti bo težka, tako kot bo težka tudi naslednja (proti Valcei). Poskusile bomo skriti svoje slabosti in predvsem napadati z našimi trenutno najmočnejšimi orožji. Naš načrt je stopnjevati formo. Dejstvo je, da še nismo optimalne, računamo pa, da bomo, in tekma v Podgorici je lahko pomemben korak k temu," je povedala trenerka Marta Bon.

O obrambi se bodo odločile zadnji trenutek
Pri Budućnosti izstopajo zunanje igralke Katarina Bulatović, Bojana Popović in Marija Jovanović, krilna igralka Jovanka Radičević in krožna napadalka Ana Djokić. "Vsa igralna mesta imajo dobro pokrita s po dvema igralkama. Budućnost je bistveno drugačna ekipa kot Itxako. Slednja slovi kot prodorna ekipa, Budućnost pa je izrazito strelska ekipa. Rotira šest zunanjih igralk na tekmi, vseh šest je izjemnih strelk od daleč. Kakšno obrambo bomo igrale, se bomo še odločile. Ali bomo pustile strele z razdalje in zaupale našemu bloku ter vratarkam ali bomo igrale agresivno obrambo. To bo jasno po prvih desetih minutah tekme," pravi Ljudmila Bodnjeva.

Izkušena krožna napadalka Krima ve, da bo prav obramba ključ do uspeha. "Ključni element bo to, kako bomo igrale v obrambi. Če bo to v redu, potem lahko pričakujemo pozitiven izid. Vedno nerada govorim, da nismo favorit, toda tokrat priznam, da nismo. To ne pomeni, da se predajamo vnaprej, ampak to pomeni, da moramo dati še več od sebe, več agresivnosti, pokazati več želje," je pojasnila ruska "pivotka".

Slovenske prvakinje so v Ligi prvakinj v medsebojnih dvobojih dobile šest obračunov v desetih tekmah. Zaradi poškodb ne moreta igrati Dragana Cvijić in Marina Vergeljuk.

Liga prvakinj, drugi del, 2. krog
Skupina 1, nedelja ob 19.30 (TVS 2):
BUDUĆNOST - KRIM MERCATOR

Sobota ob 19.00:
ITXAKO REYNO DE NAVARRA - OLTCHIM


Lestvica:

KRIM MERCATOR 1 1 0 0 +4 2
OLTCHIM 1 1 0 0 +1 2
BUDUĆNOST 1 0 0 1 -1 0
ITXAKO 1 0 0 1 -4 0