Uroš Zorman je v sredo proti Portugalski dosegel tri zadetke. Foto: MMC RTV SLO
Uroš Zorman je v sredo proti Portugalski dosegel tri zadetke. Foto: MMC RTV SLO

V sredo na Portugalskem ni bilo uspeha, kar tudi pomeni, da Slovenija ne more osvojiti 1. mesta v skupini 3, ki bi jim na sredinem žrebu v Beogradu prinesel lažje tekmece v prvem delu evropskega prvenstva. Selektor Boris Denič je napovedal nekaj sprememb na igralskem, a tudi taktičnem področju.

"Ukrajina ima neke posebnosti v svoji igri. Tu predvsem mislim na izjemno visok ukrajinski sredinski obrambni blok, ki pa ga lahko prelisičimo z našo hitrostjo," je povedal Denič in dodal: "Ukrajincem se bomo zoperstavili z obrambo 3-2-1. Res je, da je ta postavitev po telesni plati bolj zahtevna kot druge obrambne različice, ki bolj okornim ukrajinskim igralcem lahko povzroči velike preglavice, nas pa popelje do Srbije."

Šest medsebojnih tekem, le en poraz
Slovenija je na dosedanjih šestih tekmah petkrat premagala Ukrajino in doživela en poraz. V bučnih Stožicah zmaga ne bi smela biti vprašljiva. Doslej so prodali okoli pet tisoč vstopnic, na voljo pa jih je še tisoč. Za Slovenijo verjetno niti poraz ne bi bil usoden, seveda če bi Poljaki na domačih tleh premagali Portugalce.

Ženska reprezentanca le za čast
Že ob 14. uri bo v nedeljo v Stožicah igrala slovenska ženska rokometna reprezentanca. Na povratni tekmi za uvrstitev na decembrsko svetovno prvenstvo v Sao Paulu proti Franciji bodo varovanke Toneta Tislja poskušale pustiti čim boljši vtis. Da bi nadoknadile devet golov zaostanka s prve tekme (28:19), ni realno pričakovati.

"Dejstvo je, da je Francija v vseh rokometnih segmentih boljša, morda je le njeno srce manjše od slovenskega. Francozinjam se bomo skušali zoperstaviti z 'rotiranjem' večjega števila igralk, prav tako verjamem, da bodo moje varovanke na tej tekmi dale svoj maksimum," je dejal Tiselj, medtem ko je Nina Jeriček dodala: "Na nedeljski tekmi želimo dokazati, da se lahko enakovredno kosamo z močno Francijo. Zmago lahko dosežemo le v primeru, da zadržimo visoko stopnjo zbranosti med celotno tekmo in ponovimo prvi polčas iz Pauja."

Kvalifikacije za EP 2012, skupina 3
6. krog, nedelja:
SLOVENIJA - UKRAJINA (Stožice, ob 16.30, prenos na TVS 2)

POLJSKA - PORTUGALSKA

Lestvica:                             
POLJSKA          5  3 1 1 +17  7 točk 
SLOVENIJA        5  3 0 2  +4  6      
PORTUGALSKA      5  2 1 2  +7  5      
UKRAJINA         5  1 0 4 -28  2
Na EP se uvrstita prvouvrščeni ekipi.