Rok Plankelj je novi direktor rokometašev Celja Pivovarne Laško. Foto: rk-celje.si
Rok Plankelj je novi direktor rokometašev Celja Pivovarne Laško. Foto: rk-celje.si

Plankelj ima dolgoletne izkušnje iz gospodarstva in je do zdaj vodil regijsko in vertikalno prodajo v družbi Telekom Slovenije. Bil je v številnih projektnih odborih znotraj tega podjetja, hkrati pa je velik ljubitelj športa in nekdanji rokometaš.

"Pred nami je zanimivo obdobje, v katerem bomo krepili prepoznavnost blagovne znamke, nadgradili razvoj preostalih poslovnih modelov, ki bodo krepili prihodke kluba, kot so digitalizacija in nove tehnologije. Želimo nadaljevati in nadgraditi tudi športno uspešnost, če je to še mogoče. Velik poudarek v prihodnje bomo dajali tudi razvoju mladih rokometašev in poizkušali vzpostaviti rokometno akademijo, za katero imamo v Celju odlične razmere. Prav tako bi želel, da ožja in širša lokalna skupnost prepoznata potencial, ki ga šport in naš klub lahko ponudi," je ob imenovanju med drugim dejal Plankelj.

Po lanskem odhodu Gregorja Planteuja v upravo Mercatorja je direktorsko mesto pri celjskem klubu, ki je v pretekli sezoni slavil v državnem in pokalnem tekmovanju, začasno prevzela Saša Lešek. Plankelj bo delo na novem položaju začel 1. julija.