Zasedba Gorenja, ki bo skušala vrniti lovorike v Rdečo dvorano. Foto: RK Gorenje/Jurij Kodrun
Zasedba Gorenja, ki bo skušala vrniti lovorike v Rdečo dvorano. Foto: RK Gorenje/Jurij Kodrun
Matjaž Brumen
Matjaž Brumen želi še s četrtim klubom postati državni prvak. Foto: www.alesfevzer.com

Rokometaši velenjskega Gorenja so v preteklih letih neuspešno naskakovali slovenski vrh. Vse pomembnejše domače lovorike so romale v Celje, v novi sezoni pa so trdno odločeni, da prekinejo dolgoletno sušo (zadnji pokal so v svoje vitrine pospravili leta 2013) in osvojijo naslov državnih prvakov.

Ker so pri Celju Pivovarni Laško ostali brez sedmih dolgoletnih nosilcev igre, bi letošnja sezona res lahko prinesla drugo ime na vrhu. V Velenju obljubljajo, da bodo najboljše igre prikazali v zadnjem delu sezone, ko bodo na sporedu odločilne tekme. A zakaj je ne bi že na začetku zagodli večnim tekmecem iz Celja? To sredo se bo že začela Liga Seha, Gorenje pa bo v uvodnem krogu v Rdeči dvorani gostilo Celje Pivovarno Laško. Tekma se bo začela ob 20.45.

Cilji so namreč visoki tudi v Ligi Seha, kar pomeni nastop na zaključnem turnirju, v Ligi prvakov pa je cilj osvojiti prvo ali drugo mesto v skupinskem delu.

"Že prvi medsebojni dvoboj bi lahko nakazal razmerje moči na domačih tleh, a prave rokometne bitke šele sledijo v drugi polovici sezone, naš osrednji cilj pa je naslov državnih prvakov," je dejal kapetan Niko Medved.

Številni novi obrazi v Rdeči dvorani
V ekipi Gorenja je kar nekaj sprememb. Poleg trenerja Boruta Plaskana so odšli Janez Gams, Anže Ratajec, Mitja Nosan in Srb Luka Mitrović. Novi trener je nekdanji hrvaški selektor Željko Babić, v Rdečo dvorano pa so prišli tudi slovenska reprezentanta Jan Grebenc in Matic Verdinek. Hrvat Robert Markotić ter Črnogorca Žarko Pejović in Miljan Vujović.

"Priprave so potekale po načrtih, moji varovanci pa so ves čas zagnano delali. Menim, da je prišel čas za spremembe na vrhu slovenskega klubskega rokometa, skupaj s svojimi varovanci pa bom naredil vse, da prekinemo dolgoletno sušno obdobje in izpolnimo zastavljene načrte. Ti so visoko postavljeni, v nasprotnem primeru sploh ne bi prišel v Velenje, a menim, da jih lahko izpolnimo," je optimističen Babić.

Brumen po državni naslov še s četrtim klubom
Izkušeni Matjaž Brumen, ki je bil državni prvak s Prulami, Celjem in Koprom, želi ta užitek doživeti še v dresu Gorenja: "Imamo številne nove igralce in novo zunanjo vrsto. V primerjavi s preteklo sezono bo gotovo več rotacij v naši igri, novi trener pa stavi na vse igralce in s tem tudi visok ritem igre. Skupaj smo šele dober mesec, še veliko manevrskega prostora imamo za izboljšanje naše igre, po mojih izkušnjah bomo svoj pravi obraz pokazali šele po novem letu."

Velenjska zasedba se bo v Ligi prvakov pomerila s španskim Ademarjem iz Leona, danskim Skjernom, švicarskim Kadettnom iz Schaffhausna, romunskim Dinamom iz Bukarešte in norveškim Elverumom. V prvem delu sezone ne bo igrala v državnem prvenstvu, temveč v regionalni ligi Seha, kjer bodo poleg Celja Pivovarne Laško nastopili še makedonska Vardar Skopje in Metalurg Skopje, srbska Vojvodina Novi Sad in Dinamo Pančevo, hrvaška Zagreb in Nexe Našice, slovaški Tatran Prešov ter beloruski Meškov Brest.

Liga Seha, 1. krog, sreda ob 20.45:
GORENJE VELENJE - CELJE PIV. LAŠKO

Sreda:
TATRAN PREŠOV - MEŠKOV BREST

VOJVODINA - DINAMO PANČEVO

Četrtek:
ZAGREB - NEXE

Sobota:
METALURG SKOPJE - VARDAR