Kasim Kamenica stavi na uigranost, borbenost in moštvni duh. Foto: EPA
Kasim Kamenica stavi na uigranost, borbenost in moštvni duh. Foto: EPA
Renato Vugrinec
Renato Vugrinec je bil nosilec igre na domačem prvenstvu leta 2004, ko je Slovenija osvojila drugo mesto. Foto: EPA
Kamenica predstavil načrte

Že naslednji teden se bodo najboljši rokometaši zbrali na prvih pripravah, drugi ciklus jih čaka na začetku decembra, končne priprave pa se bodo začele dan po Božiču. Prvenstvo v Skandinaviji se bo začelo 17. januarja, Slovenija pa igra v zahtevni skupini A s Hrvaško, Češko in Poljsko.

Kogar ni, ni!
Na širšem seznamu reprezentantov vnovič ni Renata Vugrinca in Aleša Pajoviča, slovenska izbrana vrsta pa je tudi ostala brez Sergeja Rutenke, ki bo odslej nastopal za Španijo. "O manjkajočih igralcih ne želim govoriti, vedno me zanimajo le tisti, ki so na seznamu. V tem trenutku me zanima naša igra z visokim Bilbijo na zunanjem položaju, a tudi igra z levim krilom Urošem Ropotcom, ki je minulo sezono odigral izjemno," je v zvezi s tem dejal Kamenica.

Priložnost za Ropotca in Bilbijo
Po zboru v Čatežu in dveh pripravljalnih dneh čaka Slovence dvoboj z Bosno in Hercegovino ter dve srečanji s Hrvaško. Na prvi akciji ne bodo sodelovali trije preverjeni igralci (Zoran Jovičič, Zoran Lubej in Beno Lapajne), priložnost pa bosta dobila nova reprezentančna kandidata (Uroš Rapotec in Nenad Bilbija).

Širši seznam reprezentantov za EP 2008:
Vratarji: Beno Lapajne (Aragon), Gorazd Škof (Celje Pivovarna Laško), Blaž Vončina (Gold Club), Dušan Podpečan (Kadetten);

Krila: Luka Žvižej (Pick Szeged), Uroš Rapotec (Cimos Koper), Vid Kavtičnik
(Kiel), Dragan Gajič (Celje PL), Zoran Jovičič (Cimos Koper);

Krožni napadalci: Matjaž Mlakar (Gorenje), Luka Ščurek (Cimos Koper), Zoran Lubej (Portland San Antonio);

Zunanji igralci: Ognjen Backovič (Tevcro), Nenad Bilbija (Valladolid), Uroš Zorman (Ciudad Real), Rok Praznik (Cimos Koper), Jure Natek (Chambery), Boštjan Kavaš (Gorenje), Boštjan Hribar (Grosswallstadt), Miladin Kozlina, David Špiler (oba Celje PL).

T. G.

Kamenica predstavil načrte